Krzychu58 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Komputer z windowsem XP, procesorem AMD 2,3Komputera nie uzywałem od jakiegoś czasu jednak, gdy go ostatni raz używałem wszystko działało.Teraz chciałem go komuś oddać ii nie startuje, Wszystko niby rusza...pierwszy ekran, potem tabeleczka i zatrzymuje się na kominikacie:verifing pool data...Potem jeszcze coś o nividia setup agent i po chwili komunikat ze exit i komputer się resetuje.PS Bios ma ziwna datęi godzinę, jeśli to istotne Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Co Ty piszesz... zatrzymywanie na verifing pool data jest przed zaladowaniem systemu, a błąd o nvidia setup jest już w systemie. Taki opis usterki to Ty sobie możesz w buty wsadzić. Póki co ten temat jest do kasacji. Próbowałeś trybu awaryjnego? Odnośnik do komentarza
Krzychu58 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 taki błąd sie pojawia i to przed wystartowaniem systemu. Napisałem przy starcie, po tabelce. (czyli zanim sie w ogóle XP włączy- wogóle się XP nie uruchamia tylko w kółko następuje ta sekwencja zdarzeń do resetu) Wciskanie F8 nic nie daje.Nie da sie tego jakimś CD starowym załatwić, albo czymś takim? Bo dyskietki se nie nagram. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Ty nawet komunikatu nie potrafisz przepisać. Nvidia boot agent , a nie Nvidia setup agent. Co za ludzie. Albo Ci nie wykrywa dysku albo jest uszkodzony bootloader. Standardowe komendy z konsoli odzyskiwania, gdy masz plyte z instalka windowsa - fixmbr, fixboot. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Tylko w tej sprawie: PS Bios ma ziwna datęi godzinę, jeśli to istotne Wymień baterię na płycie głównej (CR2032). Nie kupuj w AGD. Ustaw datę, godzinę, sprawdź czy BIOS widzi dysk - Load Bios defaults - F10 zapisz - restart. Odnośnik do komentarza
Krzychu58 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 To była ta bateria dzięki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi