crashed Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 System Windows 7 64bit. Świeży bo zainstalowany miesiąc temu po zakupie dysku ssd, ale zdążył się zarobaczyć przy instalacji programów. Skanowany MBM, ESS, Adwclener, Combofix, JRT, Spybotem, Miałem jakieś robaki przeglądarkowe, bo ustawiło mi wszędzie jakąś tam stronę startową "istart". Co znalazło to usunęło, ale nie wszystko najwyraźniej. Objawy to: Ostatnio częste zawieszanie się myszy. Braki odpowiedzi okien programów (przeglądarki firefox i innych). Jak np. chcę zmienić rozmiar okna firefoxa przeciągając myszka za krawędź to tak jakby mi samo puszczało przycisk. Czasem mignie dane okno. Addition: http://wklej.org/id/1903933/ FRST: http://wklej.org/id/1903939/ Shortcut: http://wklej.org/id/1903940/ Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Są jeszcze do usunięcia zarażone skróty przeglądarki. Nie sądzę, by to w jakikolwiek sposób miało związek z wadliwym działaniem myszki. Otwórz Notatnik i wklej w nim: ShortcutWithArgument: C:\Users\userek\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Internet Explorer.lnk -> C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe (Microsoft Corporation) -> www.aqovd.com?oem=mbtkplv3&uid=S246J90B609413_SAMSUNGHD103SJ&tm=1449086857ShortcutWithArgument: C:\Users\userek\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Launch Internet Explorer Browser.lnk -> C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe (Microsoft Corporation) -> www.aqovd.com?oem=mbtkplv3&uid=S246J90B609413_SAMSUNGHD103SJ&tm=1449086857HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer: Ograniczenia <======= UWAGAHKU\S-1-5-21-2175355668-3568186595-4159620497-1000\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer: Ograniczenia <======= UWAGAS3 Survarium Update Service; "I:\Gry\Survarium\game\binaries\x86\survarium_service.exe" "Survarium" [X]S3 ALSysIO; \??\C:\Users\userek\AppData\Local\Temp\ALSysIO64.sys [X]S3 AxtuDrv; \??\C:\Windows\SysWOW64\Drivers\AxtuDrv.sys [X]S3 catchme; \??\C:\ComboFix15.12.03.1\catchme.sys [X]EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exeUruchom FRST i kliknij przycisk Fix (NAPRAW).Daj ten log. Co usuwał ComboFix? jessi Odnośnik do komentarza
crashed Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Dokładnie to nie wiem, kilka razy odpalałem go. Chodzi Tobie o logi z Combofixa? Załączam fixlist te logi Combofixa co mam. Fixlog.txt ComboFix.txt ComboFix2.txt ComboFix3.txt ComboFix4.txt ComboFix5.txt ComboFix-quarantined-files.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 W ostatnich dniach ComboFix nic nie usuwał - było czysto. jessi Odnośnik do komentarza
crashed Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Problem z kompem nadal jest. Co dalej proponujesz zrobić? Jak nic nie znajdę pomocnego to nie pozostanie nic jak format c:\ enter. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi