switch48 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Co o tym programie sądzicie ? Advanced SystemCare Free 3.60 Bezpłatny zestaw narzędzi systemowych pozwalających na optymalizację Windows za pomocą jednego kliknięcia. Program oczyszcza dysk twardy ze zbędnych i niepotrzebnych plików , naprawia rejestr, skanuje system pod kątem występowania szkodników. Link: http://advanced-systemcare.softonic.pl/ pzdr Odnośnik do komentarza
Terminator Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Program,który tylko udaje,że naprawia. Odradzam. Używałem,nie skorzystam. pzdr. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Ma ładny interfejs. Nic poza tym. Odnośnik do komentarza
bierni Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 zgadzam się z kolegą wyżej - mam na niego 2 legalne licencje - jeśli ktoś chce stestować to na PW Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Zresztą producent tego programu ma na sumieniu kradzież definicje baz danych od znanego Malwarebytes, więc lepiej nie korzystać z jego usług. Poza tym instalator przemyca w sobie Aska. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Co o tym programie sądzicie ? Sądzę, że pod ten soft najlepsze jest to: http://www.softpedia.com/get/Tweak/Uninstallers/T-Tools-BitRemover.shtml Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 switch48 Co o tym programie sądzicie ? Odradzam i polecam "wolnych strzelców": Instalacja nadzorowana - Total Uninstall Rejestr - Vit Registry Fix Pro Defragmentacja rejestru - RegDefrag Defragmentacja dysku - PerfectDisk Oczyszczanie systemu (dysku) - CCleaner Wszystkie porady optymalizacyjne @Picasso Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 switch48 Odradzam i polecam "wolnych strzelców": Instalacja nadzorowana - Total Uninstall Rejestr - Vit Registry Fix Pro Defragmentacja rejestru - RegDefrag Defragmentacja dysku - PerfectDisk Oczyszczanie systemu (dysku) - CCleaner Wszystkie porady optymalizacyjne @Picasso No proszę...i wszyscy psioczą na programy IObitu...a ja włożę kij w mrowisko i pozwolę sobie mieć nieco odmienne zdanie. Abstrahując na razie od ASC (Free czy Pro - nie ma znaczenia) powiem tak...używam Game Boostera z tej firmy i bardzo sobie go chwalę...za jednym kliknięciem wyłączam ileś tam procesów, których pojedyncze wyklikanie z jakiegoś menadżera procesów zajęłoby sporo czasu...a czas to pieniądz...albo inaczej - to sympatyczniejsze granie. Mam laptoka ze zintegrowaną kartą graficzną i ten program ułatwia mi zwyczajnie granie bez zacinania się gry. Jeśli chodzi o popularność i oceny programów z IObitu, to jednym z wyznaczników jest dla mnie strona Majorgeeks.com, na której niektóre statystyki są następujące: IObit Security 360 1.4.1 - pobrań ok. 2,165 mln (!) ocena 4,43 na 5 (prawie 3,5 tys. głosujących) Advanced SystemCare Free - pobrań ponad 944 tys. ocena 4,61 na 5 (blisko 2,7 tys głosów) Game Booster 1.4 - ponad 3,9 mln. pobrań (!) ocena 4,72 na 5 (8 tys. głosujących) Te liczby i te wyniki mówią same za siebie, zwłaszcza na tym portalu...jak ktoś nie zna, to warto skonfrontować obiegowe opinie nie tylko dla tych programów. A wracając do ASC...ma wygląd i nie tylko. Ten program jest skuteczny, czy się komu to podoba czy nie i bez względu na to, że jest chińskiej produkcji. Wpadka dotycząca "zachachmęcenia" bazy od MBAM do Security 360 nieiwle zmienia. A teraz Karolek...Twoje propozycje są słuszne pod jednym warunkiem, że masz sporo kasy na te programy poza CCleanerem. Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 ichito Jeśli chodzi o popularność i oceny programów z IObitu, to jednym z wyznaczników jest dla mnie strona Majorgeeks.com, na której niektóre statystyki są następujące:IObit Security 360 1.4.1 - pobrań ok. 2,165 mln (!) ocena 4,43 na 5 (prawie 3,5 tys. głosujących) Advanced SystemCare Free - pobrań ponad 944 tys. ocena 4,61 na 5 (blisko 2,7 tys głosów) Game Booster 1.4 - ponad 3,9 mln. pobrań (!) ocena 4,72 na 5 (8 tys. głosujących) - Kiedyś zrozumiesz w jakim byłeś błędzie. Ten program jest skuteczny, czy się komu to podoba czy nie i bez względu na to, że jest chińskiej produkcji. AVANQUEST System Suite- najlepszy z "kombajnów" jaki znam. Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 ichito - Kiedyś zrozumiesz w jakim byłeś błędzie. Po pierwsze - nie lubię opinii typu "nie, bo nie" Po drugie - przekonaj mnie...czyżbyś nie miał argumentów poza napisaniem nazwy programu? Takich nazw mogę wymienić jeszcze co najmniej kilkanaście i naprawdę niczego to nie zmieni, bo o niczym to nie świadczy. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Karolek może SpeedUpMyPC 2010 Tobie podpasuje ?? SpeedUpMyPC to łatwy w użyciu, szybki i co istotne skuteczny program do zwiększania wydajności komputerów pracujących pod kontrolą systemu Windows. W jego skład wchodzi cały szereg narzędzi, których zadaniem jest wykrywanie procesów, plików i ustawień systemowych, przyczyniających się do ogólnego spadku kondycji komputera, a następnie odpowiednie zwalnianie i optymalizowanie zajmowanych w ten sposób zasobów. Odnośnik do komentarza
jan13 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Program ASC używam w wersji PRO już ładne parę miesięcy i sprawdza się znakomicie. Tworzy kopie zapasowe wprowadzanych zmian , a przy tym ma sporo konfiguracji co sprawia że można go bezpiecznie używać. Dla tych co wątpią w dobrą reputację-polecam forum programu. http://forums.iobit.com/forumdisplay.php?f=8 Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 ichito Po drugie - przekonaj mnie...czyżbyś nie miał argumentów poza napisaniem nazwy programu? Kombajn nigdy nie dorówna aplikacji specjalizującej się w jednej czynności. Tak było jest i będzie. Takich nazw mogę wymienić jeszcze co najmniej kilkanaście i naprawdę niczego to nie zmieni, bo o niczym to nie świadczy. Sprawdz proponowany "zestaw" na nowym systemie. @switch48 piszesz: Karolek może SpeedUpMyPC 2010 Tobie podpasuje ?? Fajna nazwa i ładny interfejs to "klapki" na oczy dla niektórych użytkowników. Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 ichito Kombajn nigdy nie dorówna aplikacji specjalizującej się w jednej czynności. Tak było jest i będzie. Sprawdz proponowany "zestaw" na nowym systemie. Z przykrością muszę stwierdzić, że masz rację...i że jej nie masz Masz rację, bo faktycznie pojedyncze narzędzia W WIĘKSZOŚCI są bardziej skuteczne od narzędzi w pakietach i dlatego używam również i przede wszystkim takich programów. Nie masz racji z drugiej strony, bo surowy wygląd DOSowy czy okienkowy już dawno odszedł w zapomnienie...został w niewielu aplikacjach niszowych, bardziej zaawansowanych, gdzie liczy się przede wszystkim możliwość konfiguracji własnych użytkownika, a nie przykuwający uwagę użytkownika wygląd. Firmy produkujące wszelkiej maści softy ubierają je w miły dla oka interfejs, bo poza możliwościami programu liczy się przyciągnięcie uwagi użytkownika...za tym idą konkretne wpływy dla firm nawet w przypadku programów free. Moje pytanie jeszcze - co miało oznaczać sformułowanie "Sprawdz proponowany "zestaw" na nowym systemie."? Że niby coś wykryje czy że właśnie nie wykryje? Każdy dobry program wykryje śmieci na nowym systemie - jak nie wykryje jest po prostu do d***y. Nawet w świeżym systemie jest całe mnóstwo niepotrzebnych już plików i wpisów w rejestrze pozostałych po instalacji systemu, programów, sterowników. Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 @ichito co miało oznaczać sformułowanie "Sprawdz proponowany "zestaw" na nowym systemie Miałem na myśli zastosowanie proponowanych aplikacji na "dziewiczym" systemie nie modyfikowanym przez inne Tweaki. Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Trochę z opóźnieniem ale wtrącę też swoje trzy grosze do dyskusji i odświeżę trochę temat, używam tego programu od 2 lat, w pełnej wersji, obecnie 3.7.2 i dla mnie wyznacznikiem jest to że inne programy nawet zaawansowane (mówię tu o funkcjach do czyszczenia i optymalizacji systemu a nie tuningu) takie jak TuneUp, UnibluePowerSuite, CCleaner, lub inne niewiele mają do zrobienia po użyciu ASC, jedynym dorównującym lub minimalnie przewyższającym jest WinTools a przetestowałem wiele programów i nie opieram się na opiniach obiegowych a realnych. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi