3MOON Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Witam Jak w temacie. Komp leci na jakiejś przeróbie XPka więc raczej będę przeskakiwał przy okazji na 7mkę. Ratowanie systemu nie wchodzi w grę. Pytanie co z danymi. Jak kapnąłem się, że w kompie jest coder to skopiowałem zdjęcia na płyty. Otwierają się ale są wykrywane jako trojan czyli mają w sobie pewnie dopisane jakieś linijki kodu. Pytanie czy będą zarażać przy otwarciu na nowym systemie. Nie sprawdzałem wszystkich. W niektórych folderach na komputerze pojawił się plik zatytułowany how encrypt(screen w załączniku). Zdjęć z tych folderów już nie mogę otworzyć. Formatować czy leczyć i zostawić? Eset.txt GMER.txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
3MOON Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Ok jestem już na 7ce. Mam nadzieję, że po zmianie systemu nie ma możliwości ponownego zarażenia. Jeśli ktoś miałby kiedyś jakiś sposób na odszyfrowanie plików to proszę o jakiś manual. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi