Matte39 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Win 7 x64 nagle przestał działać. Dochodzi do momentu "trwa uruchamianie systemu windows" i wyskakuje "no signal" W trybie awaryjnym odpali. Próbowałem naprawy przy uruchamianiu ale nie wykryło błędu. Nie mam pojęcia co robić bo jestem zielony w tym temacie..mam nadzieje że pomożecie. Odnośnik do komentarza
kamel16 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Odpal komputer w "trybie o niskiej rozdzielczości" lub "trybie VGA". Wchodzi się tam podobnie jak do trybu awaryjnego. Tam podwyższysz rozdzielczość do odpowiedniej wartości i jest duża szansa że w ten sposób rozwiążesz problem. Odnośnik do komentarza
Matte39 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Komputer odpalił podwyższyłem rozdzielczość. Zrestartowałem odpaliłem system normalnie działa ale odpalił się w tym trybie..nie ma dostępu do internetu ani dźwięku. Usługa centrum zabezpieczeń systemu windows jest wyłączona i nie mogę jej włączyć. Spróbowałem jeszcze raz naprawy przy uruchamianiu : Nieokreślone zmiany konfiguracji mogą powodować problem. Sprawdzenie i naprawienie integralności plików systemowych wynik : niepowodzenie kod błędu : 0x490 Odnośnik do komentarza
kamel16 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Pokaż screen z zakładki health z programu HDTune Pro. Wiem, że nie masz internetu, no ale myślę że dasz sobie radę. Odnośnik do komentarza
Matte39 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Niestety nie mam takiego programu...:/ a zainstalować nie mogę bo potrzebne połączenie z internetem. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Wpisz w cmd jako admin: chkdsk x: gdzie x to dysk systemowy. Bez żadnych przełączników. Jeżeli nie będzie żadnych problemów to to raczej nie będzie to problem z dyskiem. Zeby zobaczyc smart uzyj programu GSmartControl. Odnośnik do komentarza
Matte39 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 "Nie można otworzyć woluminy do bezpośredniego dostępu" Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Czy Ty umiesz czytać czy niezbyt? Literę X miałeś zastąpić literę swojej partycji systemowej. Najczęściej jest to c:. Nie chcialo Ci się nawet obowiązkowych logów wstawić... Odnośnik do komentarza
Matte39 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 C:\Windows\system32>chkdsk C:Typ systemu plików to NTFS.Wolumin jest używany przez inny proces. Program Chkdskmoże raportować błędy wtedy, gdy nie ma uszkodzenia.OSTRZEŻENIE! Nie określono parametru FUruchamianie programu CHKDSK w trybie tylko do odczytu.CHKDSK sprawdza pliki (poziom 1 z 3) Przetworzone rekordy plików: 227328.Ukończono sprawdzanie plików. Przetworzone rekordy dużych plików: 2653. Przetworzone rekordy uszkodzonych plików: 0. Przetworzone rekordy atrybutów rozszerzonych: 2. Przetworzone rekordy ponownej analizy: 70.CHKDSK sprawdza indeksy (poziom 2 z 3) Przetworzone wpisy indeksu: 302510.Ukończono weryfikację indeksów. Przeskanowane pliki nieindeksowane: 0. Odzyskane pliki nieindeksowane: 0.CHKDSK sprawdza deskryptory zabezpieczeń (poziom 3 z 3) Przetworzone deskryptory zabezpieczeń/identyfikatory plików: 227328.Ukończono sprawdzanie deskryptorów zabezpieczeń. Przetworzone pliki danych: 37592.Trwa sprawdzanie dziennika Usn... Przetworzone bajty numerów USN: 222594896.Zakończono sprawdzanie poprawności dziennika Usn.Mapa bitowa woluminu jest niepoprawna.System Windows znalazł problemy z systemem plików.Aby je poprawić, uruchom program CHKDSK z opcją /F (naprawa). 210869156 KB całkowitego miejsca na dysku. 78599216 KB w 178146 plikach. 140204 KB w 37593 indeksach. 0 KB w uszkodzonych sektorach. 564340 KB używanych przez system. 65536 KB zajętych przez plik dziennika. 131565396 KB dostępnych na dysku. 4096 bajtów w każdej jednostce alokacji. 52717289 ogółem jednostek alokacji na dysku. 32891349 jednostek alokacji dostępnych na dysku.Nie można uzyskać dojścia do dziennika zdarzeń. Odnośnik do komentarza
kamel16 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Skopiowałeś tekst z komputera do internetu, więc tą samą drogą dostarcz z internetu program HDTune na swój komputer. Tymczasem możesz zrobić chkdsk z opcją naprawy-> polecenie chkdsk c: /r -> enter-> zgadzasz się na zaplanowanie sprawdzenia dysku (klawisz T)- restartujesz komputer, Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Najpierw Smart dysku. Potem ewentualna naprawa chkdsk. Odnośnik do komentarza
Matte39 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Ale hd tune potrzebuje internetu przy instalacji..jakiś inny program? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zeby zobaczyc smart uzyj programu GSmartControl. Odnośnik do komentarza
Matte39 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 http://zapodaj.net/31dea8676ad21.png.html http://zapodaj.net/270da3fd1998f.png.html http://zapodaj.net/e146c4206f4f9.png.html http://zapodaj.net/08e965da84a4e.png.html Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Mozesz puszczać chkdsk. Odnośnik do komentarza
Matte39 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 chkdsk z opcją naprawy 'f' ? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 polecenie chkdsk c: /r Naucz sie czytac, bo to sie robi denerwujace. Odnośnik do komentarza
Matte39 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Nie mogę odpalić wierszu polecenia...wiesza się przy ładowaniu plików Edit Po paru próbach odpaliło.. Zakończyło się sprawdzanie 'Wolumin jest wolny od błędów" co dalej? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Nie chcialo Ci się nawet obowiązkowych logów wstawić... https://www.fixitpc.pl/forum-38/announcement-3-wa%C5%BCne-zak%C5%82adanie-tematu-obowi%C4%85zkowe-logi/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi