daniel2 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam, Na dysku D:\ (drugim obok systemowego) zauważyłem foldery z dziwnymi nazwami: Czy można je bezpiecznie usunąć? Skąd one się wzięły? Dodam jeszcze, że foldery pozostały nawet po uruchomieniu systemowego narzędzia oczyszczanie dysków (dla obydwu dysków). Na dysku systemowym są natomiast pliki ((bez rozszerzenia, wielkość 2-3 kB) z podobnymi nazwami, np.: {18CFD564-F585-4CF7-8D34-B5E0E5D24953} Czy te pliki też są do usunięcia? Odnośnik do komentarza
Glazur Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ja mam podobnie jak ty na swoim laptopie, też mam takiego typu foldery tyle że na dysku systemowym :C i nie wiem co to jest, ale chyba nic groźnego, nie mniej warto zapytać czy można to bezpiecznie usunąć czy też nie, chociaż z drugiej strony otrzymanie odpowiedzi na tym forum graniczy z cudem, tak się zastanawiam do czego to forum służy skoro tutaj się bardzo rzadko pomaga. Odnośnik do komentarza
Vinter Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Wejdźcie do panelu sterowania, potem wygląd i personalizacja a następnie kliknąć na "pokaż ukryte pliki i foldery" w opcji folderów. Następnie "zaptaszkujcie" - ukryj chronione pliki systemu operacyjnego oraz zaznaczcie - nie pokazuj ukrytych plików, folderów ani dysków potem na OK. Zobaczcie wówczas, które foldery wam pozostaną. Powinny zostać ukryte wszystkie foldery systemowe. Jeśli pozostaną jakieś widoczne to zróbcie screena z nimi i je tutaj wstawcie (screen z całej strony, żeby było widać ścieżkę, gdzie są widoczne w systemie). Odnośnik do komentarza
Glazur Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 W załączniku zdjęcie z folderami W porządku tu akurat ten problem nie jest uciążliwy ale chodzi mi że przed świętami założyłem tutaj temat dotyczący innego problemu i nikt nie odpowiada. Wtedy Picasso coś zaczęła pisać https://www.fixitpc.pl/topic/29029-inny-użytkownik-w-windows-81/ Zerknijcie tam proszę, jeśli nic nie będzie to chociaż dajcie znać żebym wiedział czy serio nic nie idzie znaleźć Odnośnik do komentarza
Vinter Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Niestety ja ci nie pomogę, ponieważ sam na to forum trafilem niedawno. Podsunąłem ci tylko rozwiązanie, które wydało się najbardziej proste. Cenię sobie wpisy tutajszego admina picasso, które wynajdowała mi przeglądarka w necie. Tak więc może ktoś bardziej doświadczony ci pomoże. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
daniel2 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Wybacz Glazur ale Twoje rozwiązanie nie jest zbyt dobre, a co jeżeli te foldery są np., pozostałościami po instalacjach update-ów systemu? Wtedy znikną jeżeli będzie zaznaczona opcja ukryj systemowe, ale nie oznacza to, że można go bezpiecznie usunąć.... Update: zrobiłem backup i usunąłem te pliki i foldery, na razie jest OK Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi