Igorrodz Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jak usunąć dwie niebieskie strzałki z ikony folderu / pliku - sama zmiana ikony nic nie daje, ikona się zmienia a strzałki pozostają... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Pokaż jak to wygląda. Trzy dni temu zainstalowałem na drugim kompie W10 i nie ma takiego efektu - czysta instalacja a nie upgrade. Czy to nie jest przypadkiem sytuacja związana z kontem MS i OneDrive gdzie pliki są lokalizowane lokalnie i w chmurze lub coś podobnego? W tym przypadku pewnie byłby to problem konfiguracji kompa. Zbyt mało czasu aby poznać nowy system. Odnośnik do komentarza
Igorrodz Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Wygląda na to, że to jest rozwiązaniem - KLIK - ale jest pewien problem: nie mam linii Shell Icons w rejestrze... Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Igorrodz Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 W linku wszystko jest opisane. Shell Icons należy utworzyć. Ale problem tkwi w tym, że masz na dysku włączoną kompresję NTFS. Wyłącz to we właściwościach dysku i problem zniknie. Prawie dam sobie uciąć. Od kilku dni mam W10 na drugim kompie (testuję u żony - robi za królika ) i znikome doświadczenie. Odnośnik do komentarza
Igorrodz Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Ale ja chcę mieć kompresję włączoną bo mam mały dysk który jest prawie pełen a tylko nie chcę mieć tych strzałek niebieskich, których jeszcze kilka dni temu nie miałem. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 W takim razie wykonaj to zgodnie z opisem w linku. To bardzo dobre forum dla wszystkich wersji Windows (tylko z inną przystawką w nazwie). Nie masz Shell icons - to musisz ją utworzyć i przypisać stosowne wartości. Jest nawet link do pobrania alternatywnej ikony. Działaj skoro ma być kompresja dysku. Swoją drogą to bardzo fajna i intuicyjna ikona. Ja bym tego nie zmieniał. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi