missunfortunate Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 do mojego komputera wkradł się jakiś wirus. Po pierwsze komunikat o nieoryginalnym systemie pomimo, że system jest oryginalny. po drugie nie wykrywa mi urządzenia wielofunkcyjnego. Po trzecie nie działa mi MS Office przez to. Skanowalam komputer wieloma programami: esetem, Malwarebytes+Antimalware, adw cleanerem. Pozbyłam się problemu z siecia(internet mi nie działał) oraz wyskakujące okienka w przeglądarkach. Pozostałe wyżej wymienione. Poniżej dołączam zrzuty ekranu z tym co pokazuje Microsoft Security Esential, oraz komunikaty przy starcie systemu. Recovery nie wykonam, gdyż nie mam punktu. Formata nie chce robić gdyż nie mam płytki to po pierwsze a z obrazu nie wykonam bo go nie wykonalam na początku. Poza tym nie chce mi się pieprzyć z instalowaniem programów, które są mi potrzebne, a niestety nie mam instalek do nich. PomocyKorzystałam z pomocy: http://forum.pcformat.pl/Wirus-Pomocy-Wazne-t jednak nie pomogło. Załączam również poniżej logi z FRST Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Sprobuj jeszcze zrobic obowiązkowy log GMER. Tutaj masz instrukcje: https://www.fixitpc.pl/topic/60-diagnostyka-infekcje-typu-rootkit/?do=findComment&comment=318Jak nie pójdzie normalnie, to spróbuj w trybie awaryjnym. Czekaj cierpliwie na Picasso, nic nie zmieniaj sama. Odnośnik do komentarza
missunfortunate Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 dołączam logi z gmera + prt scr ze skanu gmera z zakladki pliki. zapomnialam dodac ze potym co mi polecano na poprzednim forum, pojawily sie z powrotem wyskakujace reklamy gmer.txt Odnośnik do komentarza
missunfortunate Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 dołączam logi z gmera + prt scr ze skanu gmera z zakladki pliki. zapomnialam dodac ze potym co mi polecano na poprzednim forum, pojawily sie z powrotem wyskakujace reklamy @picasso... pomóż bez komputera moje studia nie istnieja Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Picasso na razie nie ma, zobaczysz jak zacznie odpisywać na forum. Póki co może Jessi się zainteresuje tematem. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Póki co może Jessi się zainteresuje tematem. to temat nie dla mnie: brak infekcji, a są problemy Systemowe. jessi Odnośnik do komentarza
missunfortunate Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 to temat nie dla mnie: brak infekcji, a są problemy Systemowe. jessi ale infekcja jest antywirus microsoft security essential caly czas wykrywa trojana, który caly czas sie pojawia pomimo iż ciągle naciskam usuń Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi