cazzae Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Historia nr 1 Jakieś dwa lata temu rozpoczął się problem polegający na resetach komputera, przy których pojawiał się bluescreen. Znosiłem to, że musiałem przeczekać do kilkunastu resetów zanim komputer normalnie działał, ponieważ nie była to kwestia systemowa. W końcu padł na dobre, okazało się że przyczyną była płyta główna. Wymieniłem ją na nowszą, razem z procesorem. Historia nr 2 Pare dni temu komputer przy uruchomieniu pokazał jakieś dziwny obraz, tj niebieskie tło i pomarańczowy pasek u góry z napisem Gigabyte, po czym się zresetował. Dziś udało mi się go uruchomić dopiero za trzecim razem - po prostu nie był w stanie się włączyć. Przy rozruchu pojawia się charakterystyczne "piknięcie" które daje sygnał, że komputer działa. W dwóch przypadkach to nie nastąpiło. Pomyślałem, że dla bezpieczeństwa mogę przeczyścić wnętrze komputera z kurzu, co też uczyniłem. Co o tym myślicie? Mam swoją teorię, ale nie chcę na początku niczego sugerować. Odnośnik do komentarza
toska78 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Podaj wymagane w tym dziale informacje KLIK. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi