Raxxo Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Witam, niedawno formatowałem kompa, bo przez Windows 10 nie działały mi niektóre gry między innymi Terraria. Po formacie działało, ale następnego dnia wyskakuje właśnie ten błąd. Próbowałem czego się da: -reinstalacja .NET Framework i XNA -reinstalacja Terrari -usuwanie pozostałości Frameworka -czyszczenie rejestru Format to ostateczność, ale nie chcę tego robić. Tutaj dołączam screena: https://goo.gl/photos/e538VxQBruFK3zyM9 Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Witam na forum, spróbuj przygotować zrzut pamięci. W tym celu uruchom procdump w trybie oczekiwania: 1. Pobierz procdump [KLIK] 2. Utwórz na dysku katalog c:\dumps i wypakuj procdump.exe do tego katalogu. 3. Uruchom wiersz poleceń (Start-> w polu 'wyszukaj programy i pliki' wpisz cmd.exe) 4. Zmień katalog bieżący na c:\dumps cd c:\dumps 5. Uruchom procdump w trybie oczekiwania na terraria procdump.exe -e -ma -w "terraria.exe" 6. Dopiero w tym momencie spróbuj uruchomić Terraria i poczekaj, aż pojawi się komunikat błędu. Plik zrzutu (.dmp) spakuj, wrzuć na zippyshare i w odpowiedzi daj link. m.g. PS Jeśli po wykonaniu kroku 6 nie zostanie wygenerowany żaden plik zrzutu, zmodyfikuj nieco polecenie w kroku 5: procdump.exe -e 1 -ma -w "terraria.exe" i uruchom ponownie terraria. Odnośnik do komentarza
Raxxo Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Witam na forum, spróbuj przygotować zrzut pamięci. W tym celu uruchom procdump w trybie oczekiwania: 1. Pobierz procdump [KLIK] 2. Utwórz na dysku katalog c:\dumps i wypakuj procdump.exe do tego katalogu. 3. Uruchom wiersz poleceń (Start-> w polu 'wyszukaj programy i pliki' wpisz cmd.exe) 4. Zmień katalog bieżący na c:\dumps cd c:\dumps 5. Uruchom procdump w trybie oczekiwania na terraria procdump.exe -e -ma -w "terraria.exe" 6. Dopiero w tym momencie spróbuj uruchomić Terraria i poczekaj, aż pojawi się komunikat błędu. Plik zrzutu (.dmp) spakuj, wrzuć na zippyshare i w odpowiedzi daj link. m.g. PS Jeśli po wykonaniu kroku 6 nie zostanie wygenerowany żaden plik zrzutu, zmodyfikuj nieco polecenie w kroku 5: procdump.exe -e 1 -ma -w "terraria.exe" i uruchom ponownie terraria. Plik zrzutu z terraria.exe http://www54.zippyshare.com/v/WoZ5BS06/file.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Do analizy dumpa potrzebuję kilku plików z Twojego systemu. Użyj proszę narzędzia MscordacwksCollector [KLIK] i dostarcz mi spakowany zestaw plików z katalogu x86 (powinien zawierać podkatalogi, a w nich pliki msordacwks_cos_tam.dll oraz sos.dll). Wystarczy, że uruchomisz ten tool, zostawisz domyślne ustawienia, klikniesz 'Find Debugging DLLs', a potem 'Copy files there', co powinno skopiować wszystkie pliki do katalogu, z którego uruchomiłeś to narzędzie. m.g. Odnośnik do komentarza
Raxxo Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Do analizy dumpa potrzebuję kilku plików z Twojego systemu. Użyj proszę narzędzia MscordacwksCollector [KLIK] i dostarcz mi spakowany zestaw plików z katalogu x86 (powinien zawierać podkatalogi, a w nich pliki msordacwks_cos_tam.dll oraz sos.dll). Wystarczy, że uruchomisz ten tool, zostawisz domyślne ustawienia, klikniesz 'Find Debugging DLLs', a potem 'Copy files there', co powinno skopiować wszystkie pliki do katalogu, z którego uruchomiłeś to narzędzie. m.g. Po uruchomieniu programu pojawia się błąd: MscordacwksCollector.exe -.NET Framework Initialization Error Unable to find a version of the runtime to run this application .NET Framework jest zainstalowany więc nie wiem w czym problem P.S. Ten plik .dll co był w archiwum też skopiowałem Odnośnik do komentarza
Raxxo Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Chyba znalazłem winnego: karta graficzna W poniedziałek po formacie chciałem odpalić grę ARK:Survival Evolved. Po tym wyskoczył błąd dotyczący sterowników NVIDIA, że chyba są uszkodzone. Próbowałem pobrać nowe, ale Menedżer urządzeń Windows pokazuje, że sterowniki są aktualne, a panel GeForce nie ma dostępu do internetu. Czy format pomoże? Czy muszę wymieniać kartę? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi