PiterK Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Mam problem z instalacją gier w laptopie mojej bratanicy. Laptop Samsung NP300V5A-S0APL, Windows 7 Home Premium 64-bit. Z jakiegoś powodu, przestał działać prawidłowo InstallShield Wizard. Jakiś czas temu nie było problemu. Kiedy chcę zainstalować grę, rozpoczyna się instalacja, rusza pasek postępu instalacji, nagle instalator zawiesza komputer na minute, a następnie wyskakuje okienko z błędem InstallShield Wizard. Zostaje tylko zamknąć okno z błędem. Nie można zainstalować żadnej nowej gry. Dodam, że płyty są OK, ponieważ działają na innych komputerach i można bez problemu zainstalować te gry. Laptop spełnia wymagania sprzętowe gier. Próbowałem też usuwać folder InstallShield z folderu Common Files, albo też podmieniałem folder z innego komputera. Nic nie pomogło. Więc moje pytanie brzmi jak naprawić InstallShield Wizard ? Musze reinstalować system, czy jest inny sposób ? Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Błąd może dotyczyć usługi Instalator Windows. Pokaż zdjęcie z komunikatem błędu. Odnośnik do komentarza
PiterK Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Błąd może dotyczyć usługi Instalator Windows. Pokaż zdjęcie z komunikatem błędu. Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Wejdź w start i uruchom cmd jako administrator: W wyświetlonym oknie wpisuj kolejno: net stop msiserver regsvr32 /u /s %windir%\System32\msi.dllregsvr32 /u /s %windir%\System32\msihnd.dllregsvr32 /u /s %windir%\System32\msisip.dllregsvr32 /s %windir%\System32\msi.dllregsvr32 /s %windir%\System32\msihnd.dllregsvr32 /s %windir%\System32\msisip.dll net start msiserver Odnośnik do komentarza
PiterK Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Wejdź w start i uruchom cmd jako administrator: W wyświetlonym oknie wpisuj kolejno: net stop msiserver regsvr32 /u /s %windir%\System32\msi.dll regsvr32 /u /s %windir%\System32\msihnd.dll regsvr32 /u /s %windir%\System32\msisip.dll regsvr32 /s %windir%\System32\msi.dll regsvr32 /s %windir%\System32\msihnd.dll regsvr32 /s %windir%\System32\msisip.dll net start msiserver Próbowałem powyższy sposób, nawet skorzystałem z programu Tweaking.com Repair MSI. Błąd dalej występuje. Okno błędu występuje kiedy zaczyna działać InstallShield Wizard, przy instalacji gier. Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Wejdź w start i wpisz i uruchom podgląd zdarzeń. W wyświetlonym oknie wejdź w kategorię system i poszukaj tam błędów związanych z instalacją gier. Znalezione błędy skopiuj i wyślij na jakiś hosting lub wklej tutaj jeśli treść będzie wystarczająco krótka. Odnośnik do komentarza
PiterK Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 W tej chwili nie mam tego laptopa, ale postaram się to sprawdzić i umieścić tu opis błędu. Odnośnik do komentarza
PiterK Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zamykam temat, ponieważ bratanica zdecydowała, że jej znajomy informatyk przeinstaluje Windows (z partycji recovery). Dzięki za chęć pomocy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi