picasso Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Samo wywołanie F8 nie powinno mieć nic do rzeczy i jest to przypadek. Wyłącz laptopa od zasilania, odczekaj chwilę i spróbuj go ponownie uruchomić. A tak poza tym, to czy na pewno masz pod F8 opcję "Napraw komputer"? Systemy Vista tego nie posiadają, o ile producent laptopa nie dodał tego na własną rękę. Odnośnik do komentarza
magyar Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Faktycznie - wywaliło przez przypadek (lub jeśli się nie mylę przy ponownym uruchamianiu zawołał, że otwarta strona Traxer. online, z której się na szybko chciałam poduczyć, uniemożliwia restart) I faktycznie dążyłam się zorientować, że F8 nie ma Repair Computer. Trochę mnie to przerasta... I chyba się poddam Ale i tak dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Czy masz płytę instalacyjną Vista? Odnośnik do komentarza
magyar Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Mam DVD Recovery w dwóch częściach, utworzoną krok po kroku z Visty. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Czy ta płyta Recovery podczas startu udostępnia opcję typu "Napraw komputer"? Można też zrobić inaczej: Zrób płytkę TuxPE. Na stronie filmiku rozwiń blok "Pokaż więcej" i wejdź w link pobierania - interesuje Cię wersja tuxpe_303_iso.iso. Nowsze nie obsługują systemów 32-bitowych. Gdy już wypalisz tę płytę, zbootuj z niej. Płyta ma wbudowany eksplorator plików. W łatwy sposób możesz przekopiować już poprawny plik: C:\Windows\System32\pl-PL\aelupsvc.dll.mui ... do folderu zastępując wadliwą kopię: C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-a..structure.resources_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_pl-pl_f539d28b07e02b53 Odnośnik do komentarza
magyar Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 OK, z trudem, ale jakoś to zrobiłam. taką mam nadzieję... załączam rezultat skanowania FRST FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Po akcji jest potrzebny inny log, czyli specyfikacja kopii tego pliku. Tzn. uruchom FRST, w polu Szukaj wklej: aelupsvc.dll.mui Klik w Szukaj plików i dostarcz wynikowy log. Odnośnik do komentarza
magyar Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 oto plik Search.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Tak jest, plik poprawnie podmieniony. Możemy zakończyć temat: 1. Przez SHIFT+DEL (omija Kosz) skasuj plik C:\Windows\system32\sfc.txt oraz folder E:\FRST. Zastosuj DelFix oraz wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 2. Jeśli potrzebna najnowsza dostępna dla Vista wersja Adobe Reader, bądź Java, to także linki w tym samym przyklejonym: KLIK. 3. Do czytania na co uważać, by ograniczyć podobne problemy: KLIK. Odnośnik do komentarza
magyar Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zrobione. Ale z rozpędu nie zrobiłam loga z DelFixa lekturę na temat odpowiedzialnego ściągania programów zostawię sobie na jutro Czy jeszcze mam coś tu wrzucić czy to już naprawdę koniec? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Log DelFix jest tu: C:\delfix.txt. I podane powyżej akcje to były ostatnie zadania. Odnośnik do komentarza
magyar Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Picasso, nie mam słów, by wyrazić wdzięczność "Jesteś wielka" słyszałaś już zapewne miliony razy ale tak naprawdę myśli zapewne każdy zdesperowany użytkownik komputera, któremu pomagasz. I dziękuję Ci jeszcze za coś innego - że nie pozwoliłaś mi się poddać w tej walce. nawet nie wiesz, jaki to ma dla mnie wymiar symboliczny w obecnej sytuacji. Dziękuję Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Dzięki. Temat rozwiązany. Zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi