thewonic Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Witam.Wczoraj normalnie wyłączyłem komputer a dzisiaj podczas uruchamiania systemu wyskoczył błąd STOP 0x0000007F: http://www.fotosik.pl/zdjecie/77e6812993862ccc Mugłby mi ktoś pomuc bo niewiem co to znaczy Ale domyślam się że coś jest uszkodzone Pamięć ram jest nowa mam na zmiane a nadal to samo Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Tryb awaryjny działa ? F8 przy starcie. Odnośnik do komentarza
thewonic Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zwiększyłem mu taktowanie do 4ghz i prąd do 1.400vGdy wcisnę reset on się wyłączy sam włączy pochodzi troche znowu puzniej sam się włączy i nadal to samo F8 nic nie wyskakuje normalnie się uruchamia i blue A co powinno się stać po wciśnięciu f8? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zaraz po wciśnięciu przycisku zasilania wciskasz wieeelokrotnie F8 . Powinno pojawić się okno z wyborem uruchamiania m.in. Tryb awaryjny, normalnie, Ostatnia dobra konfiguracja i wybierz to ostatnie. Odnośnik do komentarza
thewonic Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 No to jest problem bo nic nie wyskakuje a tylko wiatrak od chłodzenia wolniej się kręci Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Ale co to oznacza? BS czy czarny ekran? Napisz chociaż co to jest : komputer czy laptop, jaki system. Odnośnik do komentarza
thewonic Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Chyba płytka padła bo po podkręceniu prock do 4ghz i podniesieniu na 1.400vJeszcze większe problemy z odpaleniemCzyli wielokrotnie się resetuje i tak za 5-6 razem coś się wyświetli Komputer, system win 7 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Prawdopodobnie sam sobie odpowiedziałeś. Zabawy z OC wymagają stosownej wiedzy i jest to proces długotrwały. Możesz spróbować wejść do BIOS i przywrócić ustawienia domyślne - Load BIOS defaults + F10 (zapisz) i restart. Jeżeli to nie pomoże to raczej czeka Cię zrobienie sobie prezentu pod choinkę. Sprawdź jeszcze montaż wszystkich podzespołów włącznie z kablami. Odnośnik do komentarza
thewonic Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zrestartowałem bios uruchamia się jak churagan ale tylko do momentu z windowsem Zobaczę w instrukcji jakim klawiszem uruchamia się ten tryb awaryjny Tutaj niema takiej opcji trybu awaryjnego Spytałem brata czy nic nierobił.Powiedział że 2-3 razy wyłączył go z gniazda zasilania mog)o dojść do awarii? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Mógł tym uwalić system i lub dysk. Pisałem wyraźnie: 1. Przycisk startu kompa (zasilania). 2. Od razu wciskasz F8 wielokrotnie DO SKUTKU. Odnośnik do komentarza
thewonic Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 To nic niedaje prubowałem dziesiątki razy Omg na tym dysku nie ma systemu działo się to samo co podczas instalacji nowego Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Gdyby nie było tam systemu to nie miałbyś BS tylko komunikat w stylu Brak systemu . Ile masz dysków w kompie? Odnośnik do komentarza
thewonic Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Pisałem że na tym pc teraz nie ma systemu.Blue wyskakuje podczas instalacji 2 dyskiToshiba 320gb ssd -staryToshiba 500gb ssd -nowy Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Nie pukaj postu pod postem - to zabronione. Do tego służy opcja edytuj. Nie rób ze mnie idioty. Co Ty kombinujesz? Przeczytaj uważnie swój temat i zastanów się o co Ci chodzi. Wczoraj chodził a dzisiaj nie i wywala BS a teraz piszesz, że zainstalowałeś nowy dysk i wywala BS podczas instalacji systemu. Pisałem: Sprawdź jeszcze montaż wszystkich podzespołów włącznie z kablami. Dodatkowo demontaż procka i sprawdzenie podstawki oraz pinów procka pod kątem wypalenia lub skrzywienia itp. Z mojej strony EOT. Powodzenia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi