zwid114 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Dziewczyna używała komputer i chyba coś złapała. brak możliwości uwywania internetu, wycinanie nie działa, kopiowanie, brak menu start a jak juz jest to szary wygląd, brak możliwości wejścia do menadzera urzadzen. Można zapomnieć o intalacji antywirusa czy coś. Dodam że próbowałem skanowałem advanced care system, adwclenaer, combofix(nie uruchomił sie finalnie bo instalacji), anti malware bytes no bez aktualizacji. EDIT 1 Dodane. EDIT 2. Uzyłem Kaspersky Virus Removal Tool i usunałem około 800 objektów. Net się pojawił, info o aktualizacjach więc teraz malwarebytes w rekę potem logi wrzuce na nowo Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Proszę dostosować się do zasad działu i dostarczyć obowązkowe tu logi: KLIK. Logi z przestarzałeo OTL w ogóle nie są tu brane pod uwagę, usuwam. I na temat używania ComboFix: KLIK. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Uzyłem Kaspersky Virus Removal Tool i usunałem około 800 objektów. Net się pojawił, info o aktualizacjach więc teraz malwarebytes w rekę potem logi wrzuce na nowo Jeśli wymieniłeś w pierwszym poście uzupełnione raporty FRST nowymi, to był to błąd, należało je dodać jako nowe, by można było porównać sytuację przed i po. W podanych raportach FRST nie ma widocznych oznak infekcji, więc nie wiem czy ich rzeczywiście nie było i czy to już zastąpione logi. Poza tym, nie uzupełniłeś obowiązkowego raportu z GMER. I koniecznie zaprezentuj co to było za "800" obiektów - jakie nazwy zagrożeń + jakie ścieżki dostępu. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez picasso Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi