Decav Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Witam, wczoraj zaczął mi się pojawiać problem z mozillą mianowicie, gdzie nie kliknę, obojętnie na jakiej stronie, nawet Tutaj, otwiera mi się dziwne okno.. typu. Grami, przelewami, bankami... "zawsze widnieje taki napis redirect i potem otwiera się jakaś dziwna strona", Jeszcze dodam, że skanowałem system AVG nic nie znalazł. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Proszę dostosuj się do zasad działu i dostarcz obowiązkowe logi: KLIK. Odnośnik do komentarza
Decav Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Proszę o to logi: FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Problemem jest infekcja DNS routera. Poniższy adres nie jest polski: KLIK. Tcpip\Parameters: [DhcpNameServer] 80.243.191.66 8.8.8.8 Operacje do przeprowadzenia: 1. Zaloguj się do routera: Zmień ustawienia DNS. Jeśli nie wiesz na jakie, możesz ustawić adresy Google: 8.8.8.8 + 8.8.4.4 Zabezpiecz router: zmień hasło oraz zamknij dostęp do panelu zarządzania od strony Internetu. Porównaj z tymi artykułami: KLIK, KLIK. Po konfiguracji uruchom ten test mający potwierdzić zabezpieczenie: KLIK. Dopiero gdy router zostanie wyczyszczony i zabezpieczony: 2. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: CMD: ipconfig /flushdns EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 3. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan), bez Addition i Shortcut. Dołącz też plik fixlog.txt. I podaj dokładny model routera. Odnośnik do komentarza
Decav Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Wszystko rozumiem, tylko że nie mogę się zalogować do routera "192.168.1.1" strona nie chce się załadować. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 W związku z tym wykonaj reset routera do ustawień fabrycznych przyciskiem na obudowie, po tym spróbuj się zalogować i wykonać podane operacje. Odnośnik do komentarza
Decav Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Te adresy mam wstawić tutaj -> http://multimo.telestrada.pl/uwaga1 Przepraszam, że to tak długo trwa ale naprawdę wszystko teraz wolno się łączy, za każdym razem muszę robić reset routera bo mi nie pozwalają wejść w jaką kolwiek zakładkę, tzn. Nie chcę się załadować... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Nie podałeś mi modelu routera, o co prosiłam wcześniej. Skąd mam wiedzieć gdzie masz wejść. Ale pytanie sugeruje, że chcesz wykonać błędną edycję. Masz zedytować adresy DNS, a to co jest na obrazku w linku to co innego (konfiguracja zamykania dostępu). Czyli są dwie edycje do wykonania: modyfikacja DNS (tu wprowadzasz adresy IP Google) + zamknięcie panelu od strony internetu (tu nie wprowadzasz żadnych IP). Odnośnik do komentarza
Decav Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Przepraszam jak najmocniej, proszę o to model routera TD-W8951ND, a co do adressów DNS, to nie mogę ich znaleźć, jedyne co znalazłem do DDNS, ale tam muszę jakieś hasła podawać a żadnego adresu nie ma ;G Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 DNS zmieniasz tu: Odnośnik do komentarza
Decav Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Dokładnie tak zrobiłem jak na obrazku, lecz po naciśnięciu SAVE, nie chcę się zapisać plus do tego ustawia mi się dziwny adress mac 00:00:00:00:00:00 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 No cóż, obawiam się że trzeba będzie to rozwiązać jednak w inny sposób, tzn. poprzez aktualizację firmware. To jeden z zagrożonych modeli i ta akcja i tak pewnie byłaby potrzebna. Jak zaktualizować oprogramowanie routera ADSL (dla TD-W8840T, TD-W8901G, TD-W8951ND oraz TD-W8961ND) Firmware dla TD-W8951ND Masz do wyboru kilka serii firmware: V Numer. Porównujesz z naklejką na swoim urządzeniu i ustawiasz korespondujący link pobierania. Odnośnik do komentarza
Decav Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Jak najbardziej wszystko ustawiłem, na naklejcę mam v5, pobrałem te dwa u samej góry pliki, jedna po drugiej zostały tam wstawione tj. TD-W8951ND_V5_141114 i TD-W8951ND_V5_140326_PL lecz pojawił się błąd "Wprowadzono błędny plik" nawet próbowałem te dwa razem, które można pobrać TD-W8951ND_V5_140226 & TD-W8951ND_V5_140306 też ten sam komunikat Odnośnik do komentarza
Decav Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 O tutaj przygotowałem dla Ciebie ss'y : http://i68.tinypic.com/34j2jqw.jpg Odnośnik do komentarza
Decav Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Chciałbym tylko przekazać, że od dzisiaj nie pokazują mi się te dziwne okna, mam to zostawić i zająć się logami? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) pojawił się błąd "Wprowadzono błędny plik" nawet próbowałem te dwa razem Nie wiem o co chodzi z tymi błędami ładowania plików - na pewno rozpakowałeś archiwa? Chciałbym tylko przekazać, że od dzisiaj nie pokazują mi się te dziwne okna, mam to zostawić i zająć się logami? W związku z tym wykonaj tę zaległą część: 2. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: CMD: ipconfig /flushdns EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 3. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan), bez Addition i Shortcut. Dołącz też plik fixlog.txt. I podaj dokładny model routera. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez picasso Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi