DragonFire Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Siemka ludzie Mam taki problem, że nie mogę za nic w świecie uruchomić gry Dungeon Keeper 2 na XP (DK 1 uruchamia się bez przeszkód). Trochę o tym problemie czytałem i nic nie udało mi się uzyskać. Ma ktoś z Was jakiś patent na tą grę? DosBox uruchomi grę działającą na DirectX 8.1? Nie wiem już jak z tym zadziałać Odnośnik do komentarza
FWaldek Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 (edytowane) Jaką wersie gry posiadasz? Ostatnia to 1.7 jeśli mnie pamięć nie myli. Możesz spróbować rad zawartych w tym wątku: http://404forums.net/showthread.php/2403-Dungeon-Keeper-II-Fix-for-XP Edytowane 2 Lutego 2011 przez FWaldek Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 No więc nic u mnie nie działa. Żadne rozwiązanie. Znalazłem i patch 1.7 i nieoficjalny 1.8. Zero zmian. A podobno niektórym odpala na Win 7 nawet, czy ta Vista jest rzeczywiście taka beznadziejna?? Na razie jedyne rozwiązanie, które działa, to emulacja Windows 98 na wirtualnej maszynie o nazwie: Microsoft Virtual PC... Na innych maszynach pokroju VmWare niestety nie działa. Odnośnik do komentarza
FWaldek Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Tzn uruchamiasz go w XP czy w Viście? Bo jeśli na Viście to porady na uruchomienie DK są tu. (może już widziałeś). Tak patrze na twój konfig i widzę że sprzęt mamy w miarę podobny więc bład musi myć natury softwarowej. Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Tak, widziałem już tamto forum. U mnie to nie zadziałało. Vista x64 Patrzyłem też na inne forum i ludziom, którzy mają grafę pokroju GeForce to działa spokojnie. Czytałem już gdzieś, że z kartami ATi są problemy w wielu grach. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi