picasso Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Za Chiny nie mogę usunąć w karcie sieciowej bo aby urządzenie to może byc wymagane do rozruchu komputera. Skoro nie może ruszyć tego deinstalacja w Menedżerze ani dedyk do AVG, pozostaje robota ręczna. Start > Uruchom > regedit 1. Wyszukaj klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\GR_AVGFWMP Rozwiń gałązkę, w środku powinny być dwa numeryczne klucze np. 0000, 0001. Na każdy z tych numerycznych kluczy kliknij prawym i wybierz opcję kontekstową Uprawnienia. W okienku uprawnień podświetl grupę Wszyscy i zaznacz dla niej Pełną kontrolę. To samo zrób dla górnego klucza GR_AVGFWMP. Po przyznaniu uprawnień dla wszystkich trzech poziomów z prawokliku skasuj cały ten klucz GR_AVGFWMP. Po tej operacji powinny z Menedżera urządzeń zniknąć te fantomy, ale to jeszcze nie koniec operacji: 2. Pokaż wygląd klucza klasy kart sieciowych. Wyeksportuj do wglądu ten klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002bE10318} Podkreślam: tego klucza nie masz usuwać, masz go tylko zaprezentować tu. Wpisałem w google i na angielskiej stronie pisało że niby wirus to jest hmm... O jakich wirusach znowu tu kręcisz. To są na 100% filtry od zapory AVG. Na temat pozostałych rzeczy: 1. Może już teraz jednak sprawdź czy ten Avast staje okoniem i spowalnia system, tzn. go odinstaluj dla sprawdzania wyników. 2. Poprawki w OTL nie są teraz takie istotne, to potem. . Odnośnik do komentarza
defqon Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Dałem sobie spokój z tym już :-/ mam kopie zapasowa dysku 10 giga, a na C mam tylko 5 giga to będę mógł przywrócić jakoś całą czy nie ? Czy będę musiał zrobić najpierw format, zainstalować windowsa i dopiero kopie przywrócić ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Dałem sobie spokój z tym już :-/ Z czym masz problem? To jest wszystko bardzo proste. Opisz co robisz i jak, gdzie nie możesz sobie poradzić. Odnośnik do komentarza
defqon Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 I tak tnie się wszystko, nawet muza od czasu do czasu. O grach już nie wspomnę nawet z bardzo małymi wymaganiami. Myślę nad tą kopią dysku Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 defqon proszę opisuj dokładnie co wykonałeś a czego nie. Czy sprawdziłeś jak chodzi system z odinstalowanym Avast, całkowicie odinstalowanym mam na myśli (i nie wstawić nic w zamian na czas diagnostyki)? Odnośnik do komentarza
defqon Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) Przywróciłem kopie dysku i jak narazie wszystko płynnie chodzi Edytowane 3 Lutego 2011 przez picasso W związku z tym temat zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi