luq92 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Witajcie. Od pewnego czasu mam problem z Chrome. Mianowicie przy kliknięciu w obojętnie jakie miejsce na stronie internetowej przez ułamek sekundy otwiera się nowa karta i samoczynnie zamyka. Dzieje się to chyba na każdej stronie lub sporej większości. Mój system to Win 8.1 64bit. Niestety przy robieniu loga GMERem komputer wywala BSOD i następuje restart, więc dołączam tylko FRST. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Wygląda na to, że jest tu infekcja routera, poniższy adres IP jest niemiecki i nie odpowiada IP dostawcy pod którym widzę Cię na forum (Netia): KLIK. Tcpip\Parameters: [DhcpNameServer] 46.101.178.39 8.8.8.8 Tcpip\..\Interfaces\{4AB7C7C4-B81A-4A67-8D63-8580570F9584}: [DhcpNameServer] 46.101.178.39 8.8.8.8 1. Zaloguj się do routera: Zmień ustawienia DNS. Jeśli nie wiesz na jakie, możesz ustawić adresy Google: 8.8.8.8 + 8.8.4.4 Zabezpiecz router: zmień hasło oraz zamknij dostęp do panelu zarządzania od strony Internetu. Porównaj z tymi artykułami: KLIK, KLIK. Po konfiguracji uruchom ten test mający potwierdzić zabezpieczenie: KLIK. Dopiero gdy router zostanie wyczyszczony i zabezpieczony: 2. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: CreateRestorePoint: CMD: ipconfig /flushdns Reg: reg delete HKCU\Software\MozillaPlugins /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\MozillaPlugins /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\MozillaPlugins /f R3 ALSysIO; \??\C:\Users\luq92\AppData\Local\Temp\ALSysIO64.sys [X] C:\Windows\SysWOW64\*.tmp EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Na czas operacji wyłącz Comodo, gdyż zablokuje FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 3. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan), bez Addition i Shortcut. Dołącz też plik fixlog.txt. Odnośnik do komentarza
luq92 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zrobione. [edit] Pomimo tych zabiegów raz wyskoczyła mi stronka wornderlands lub coś podobnego. Zdarzyło się to jak na razie jeden raz, więc jest dużo lepiej niż wcześniej. Fixlog.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Nie widzę zmian. Nadal stoją te same adresy IP pobierane z routera: Tcpip\Parameters: [DhcpNameServer] 46.101.178.39 8.8.8.8 Tcpip\..\Interfaces\{4AB7C7C4-B81A-4A67-8D63-8580570F9584}: [DhcpNameServer] 46.101.178.39 8.8.8.8 Akcja z routerem rozpisana w punkcie 1 do powtórzenia od początku. I podaj dokładny model routera. Odnośnik do komentarza
luq92 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zmieniłem wczoraj DNSy, ale właśnie sprawdziłem i znów pojawił się ten niemiecki. Router to TP-Link TD-W8901G. [edit] Po pół godzinie od zmiany DNS znów się samoistnie zmienił. [edit2] Zrobiłem factory reset routera i ustawiłem na sztywno DNS jak wcześniej, ale po zapisaniu i wyjściu z routera opcja wyboru DNS przełącza się na auto a nie takie jakie użytkownik ustawi. Chociaż w cmd jak na razie widzi prawidłowe DNSy. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) To jeden z "dziurawych" modeli. Wykonaj aktualizację firmware: Jak zaktualizować oprogramowanie routera ADSL (dla TD-W8840T, TD-W8901G, TD-W8951ND oraz TD-W8961ND) Pobieranie dla TD-W8901G W linku pobierania z rozwijanej listy należy wybrać odpowiednią serię sprzętową: V2, V3, V6. Porównaj z naklejką na urządzeniu. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez picasso Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi