archi155 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 WitamMam problem bo brat coś zainstalował, jakiś program i prawdopdobnie od tego zainstalował mi się price fountain, nawet nie wiem co to był za program bo nie było mnie kilka dni w domu, a brat juz to odinstalował. Zauważyłem, że allegro mi zaczęło mi słabo chodzić, gdy wpisuje coś do wyszukiwarki w allegro to jest biały ekran i nic się nie wczytuje. Logi z FRST wysyłam w załączniku. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 W Harmonogramie zadań ostało się szkodliwe zadanie "ScourersConstituentlyV2" produkujące te objawy. Akcje do przeprowadzenia: 1. Odinstaluj starą wersję Adobe Reader 9.5.0 - Polish. 2. Napraw uszkodzony specjalny skrót IE. W pasku eksploratora wklej poniższą ścieżkę i ENTER: C:\Users\Artur\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories\System Tools Prawoklik na zlokalizowany tam skrót Internet explorer (bez dodatków) > Właściwości > w polu Element docelowy po ścieżce "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" dopisz dwie spacje i -extoff 3. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: CreateRestorePoint: Task: {77C48032-8F66-4FFD-94D8-2B3771B12D9E} - System32\Tasks\ScourersConstituentlyV2 => Rundll32.exe SuperscribedUltrasonic.dll,main 7 1 Task: {CD9DCB43-C9EF-4BF2-9E3B-2D5839F70C2C} - System32\Tasks\{FA9DFFE5-06BA-47C9-8E01-38D0F92E00BA} => pcalua.exe -a C:\Users\Artur\AppData\Local\Temp\Temp1_VIA_Win7-64_Win7(V7500F_HDMI).zip\Win7-64_Win7(V7500F_HDMI)\SETUP.EXE C:\Users\Artur\AppData\Local\ScourersConstituently C:\Users\Artur\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\WarThunder.lnk C:\Users\Artur\AppData\Roaming\WarThunder C:\Users\Artur\Desktop\WarThunder.lnk Reg: reg delete HKCU\Software\Google /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Google /f EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 4. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan), ponownie z Addition, ale bez Shortcut. Dołącz też plik fixlog.txt. Odnośnik do komentarza
archi155 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 W załączniku wysyłam pliki. Fixlog.txt Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Wszystko zrobione, problem z adware rozwiązany. Na koniec: 1. Przez SHIFT+DEL (omija Kosz) dokasuj ten folder: C:\Users\Artur\Desktop\Stare dane programu Firefox 2. Zastosuj DelFix oraz wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi