Marcin Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Proszę o pomoc w diagnozie problemu, wymieniłem już kable i 2 dyski :/ i straciłem kilkanaście godzin na probie rozwiązania problemu, przeinstalowanie systemu nic nie daje. Aktualizacja sterowników, biosu również nic. Nie chce nić sugerować ale mam wrażenie ze problem występuje przy probie łączenia z siecią (bezprzewodowa karta TP Link 3800).. Problem pojawiał się już wcześniej 4-5 krotnie po kilku restartach, próbach naprawy działał przez ok 2-3 mc, tym razem jednak restarty nie pomagają. Łączenie po LAN jak na razie 2h nie powoduje BSOD. Jeśli to problem z kartą WiFi to dlaczego wcześniej wszytko działało (na tych samych sterach)? Proszę o pomoc. Poniżej linki do logow FSRT - http://wklej.org/id/1860305/. Addition - http://wklej.org/id/1860308/ dmp http://wklej.org/id/1860493/ Sprzęt - od listopada 2014System: Windows 7 Home Premium Home EditionPłyta: ASRock Z87M Exterme4BIOS - AM / P2.10/ aktualizacja 04/29/2015RAM: G.SKILL TridentX DDR3 2x8GB 2133MHz CL9Dyski: Samsung SSD 850 EVO 250GB ATA Device - SystemWDC WD10EFRX-68FYTN0 ATA Grafika: GeForce GTS 450Procesor: Intel® Core i7-4790K CPU @ 4.00GHzKarta WiFi: N600 Wireless Dual Band PCI Express Adapter [NoDB] - prawdopodobnie sterownik generuje błąd, aktualizacja sterownia nie rozwiązuje problemu, na starych sterach tez problem się pojawiałZasilacz: Zasilacz SilentiumPC Deus M1 550W PSU 80Plus Bronze Obudowa: Fractal Design Define R4 USB 3.0 Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Najprawdopodobniej "posypały" się sterowniki od karty WIFI. Na początek proponuję odinstalowanie sterowników od karty sieciowej i WIFI za pomocą iobit uninstaller. Dodatkowo jeśli masz możliwość to sprawdź kartę na innym komputerze. Odnośnik do komentarza
Marcin Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 komar1993 nie ograrniam tego programu, wybieram "deinstalacja wymuszona" i wstazuję scieżke dostepu, nie widzę plików tego sterownika :/ czy robię coś źle? http://screenshot.sh/oBES870q97aRh Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 W takim przypadku pobierz wersję 2.4.7 i sprawdź na niej. Jeśli to nic nie da to proponuję deinstalację wszystkich sterowników sieciowych, a następnie ich ponowna instalację bez używania Iobit Uninstaller. Masz wyłączone oszczędzanie energii ? Odnośnik do komentarza
Marcin Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Udało się przeinstalować stery, ale to samo :/ próbowałem też sterowników do chipsetu karty Atheros AR9382 i to samo, może karta jest uszkodzona i jak zaczyna działać to wywala system? Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Nie masz możliwości sprawdzenia karty na innym komputerze ? Wtedy dowiedzielibyśmy się czy problem dotyczy konkretnie twojego komputera czy karty. Jeśli nie masz takiej możliwości to wpisz w menu opcje zasilania/uruchom i ustaw plan na wysoką wydajność. Dodatkowo wejdź kolejno w start/uruchom/cmd(jako administrator) i wpisz powercfg -energy -output "c:\raport.html. Wygenerowany raport wrzuć na jakiś hosting lub dodaj w załączniku. Odnośnik do komentarza
energy7even Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Udało się przeinstalować stery, ale to samo :/ próbowałem też sterowników do chipsetu karty Atheros AR9382 i to samo, może karta jest uszkodzona i jak zaczyna działać to wywala system? Jaki masz zainstalowany system antywirusowy? Odnośnik do komentarza
Marcin Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 MS Security Essentials, ale wywalało bez zainstalowanego tez. Wymieniłem dzisiaj kartę sieciową an inny model, jak narazie bez problemu. Jak uda mi się przetestować starą na innym kompie dam znać czy będzie BSOD F4. Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 MS Security Essentials, ale wywalało bez zainstalowanego tez. Wymieniłem dzisiaj kartę sieciową an inny model, jak narazie bez problemu. Jak uda mi się przetestować starą na innym kompie dam znać czy będzie BSOD F4. Jak obecnie wygląda sytuacja ? Jeśli wszystko jest w porządku to temat na dobrą sprawę można zamknąć, a kartę sieciową oddać na gwarancję(jeśli jeszcze masz). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi