keramti Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Witam od dwóch dni mam problem z przeglądarką Firefox, która się zawiesza a gdy zakończy(zabije) się jej proces nie można jej później normalnie uruchomić. Dopiero po uruchomieniu PC wszystko wraca do normy na jakiś czas. Do tej pory przeglądarkę odinstalowywałem i instalowałem wersję 64-bitową ale problem nadal jest. Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną. Jak na razie scanowałem Avastem, MBAM, IObit Malware Fighter żaden z tych programów nie znalazł żadnego nawet robaka. Gmer scan http://wklej.org/id/1854501/ Poproszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Wg raportu Firefox jest to awaria aplikacji http://wklej.org/id/1854541/ W trybie awaryjnym mogę uruchomić Firefoxa bez dodatków Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Edytowane 23 Listopada 2015 przez keramti Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Temat przenoszę do działu Software. Brak oznak infekcji. Do ewentualnej korekty będą tylko drobne szczątki innego typu, ale to potem. od dwóch dni mam problem z przeglądarką Firefox, która się zawiesza a gdy zakończy(zabije) się jej proces nie można jej później normalnie uruchomić. Dopiero po uruchomieniu PC wszystko wraca do normy na jakiś czas. Do tej pory przeglądarkę odinstalowywałem i instalowałem wersję 64-bitową ale problem nadal jest. Z logów nic nie wynika. Z tego co rozumiem, problem występuje nie od razu po uruchomieniu tylko po dłuższym czasie użytkowania. Może aktywność innych procesów, może akcje wykonywane w Firefox (otwieranie konkretnych stron) mają coś do rzeczy. Ewentualnie sprawdź czy profil ma coś do rzeczy: reinstalacje nie usuwają profilu, a obie zainstalowane wersje 32-bit i 64-bit Firefoxa i tak korzystają z tego samego profilu. 1. Uruchom Firefox w trybie awaryjnym przeglądarki (nie ładowane dodatki i wtyczki). Zamknij Firefox i upewnij się że proces nie jest uruchomiony. Start > Uruchom > wklep: D:\FIREFOX\firefox.exe -safe-mode 2. Sprawdź także jak sprawy wyglądają na nowym profilu. Start > Uruchom > wklep: D:\FIREFOX\firefox.exe -p Załóż nowy profil i się na niego zaloguj. Podaj czy na nowym profilu występuje to samo zjawisko. PS. I odinstaluj świeżo doinstalowany IObit Malware Fighter 3. Program taki sobie i nie jest potrzebny przy Avast + MBAM, a żadnych produktów IOBit (cała kolekcja u Ciebie) tu nie polecam ze względu na reputację producenta: adware w instalatorach wersji darmowych, podejrzane związki partnerskie i afera z kradzieżą bazy MBAM w przeszłości którą wstawiono do innego skanera IOBit (po tym incydencie programy IObit zostały "zbanowane" w środowisku antymalware i nikt ich nie poleca). Odnośnik do komentarza
keramti Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Dziękuje, za odpowiedź -odinstalowałem IObit Malware Fighter 3( program był jednych nowszych i chodziło mi o sprawdzenie MBAM). Chciałem po prostu sam poszukac przyczynę dlaczego mój Firefox tak się dziwnie zachowuje. Pierwszy raz mi sie taki coś zdarzyło i nie wiem skąd ten problem się wziął. Skoro to nie sprawa robaków/wirusów to pewnie moja w tym zasluga lub innego członka rodzinny.Od dawna korzystam z Adblock PLus i Ghostery. Wykorzystałem oba polecenia D:\FIREFOX\firefox.exe -safe-mode oraz D:\FIREFOX\firefox.exe -p odbyło sie bez zawieszeń choć teraz np korzystam od kilku godzin z firefoxa i też sie nic nie dzieje. Skoro Pani podejrzewa ,że reinstalacje nie usuwają profilu, a obie zainstalowane wersje 32-bit i 64-bit Firefoxa i tak korzystają z tego samego profilu to może zapodała by Pani jakiś skrypt do usunięcia Firefoxa i wtedy zaistalowałbym tylko ten 64 bitowy. Program się zawiesił gdy robiłem czyszczenie rejestru Eusing Free Registry Cleaner 24-11-2015 Dziś po raz kolejny Firefox uległ awarii podczas włańczania WorldOfWarships(ale nie mogę znaleść w about:healthreport jakiejkolwiek informacji) 25-11-2015 Dziś znalazłem raport awarii zgłoszany dwa dni temu . oraz 3 dni temu o to linki https://crash-stats.mozilla.com/report/index/36de2bf1-7c16-4cc1-9745-ecc4b2151124 https://crash-stats.mozilla.com/report/index/73b1ca2f-08cb-483d-aee2-14b6f2151123 w Tych raportach w zakładce "Modules" pojawia sie ten sam plik podkreslony na czerwono "atidxx64.dll" us.txt raport z awari.txt Edytowane 25 Listopada 2015 przez keramti Odnośnik do komentarza
keramti Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Dzis w nocy AdwCleaner znalałz cos takiego, Zawiesiła mi się równiez właśnie aktualizacja do Windows 10 AdwCleanerC1.txt Odnośnik do komentarza
keramti Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Temat do zamknięcia-aktualizacja do Windows 10 rozwiązała problem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi