achtz Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Witam. Mam problem mianowicie chciałem nagrać na płytę DVD 8,5 GB plik o wielkość 7,26 GB. Wszystko szło dobrze dopóki nie nacisnąłem "Burn". Od razu wyskoczył błąd, że nie można wykonać symulacji, ale kliknąłem OK, potem test prędkości bardzo długi i dopiero zaczęło się nagrywanie stanęło a jakiś 22% i wyskoczył błąd. Zamieszczam tutaj loga z Nero: Log.txt Próbowałem przez Ashampoo nagrać,ale wystąpił średni błąd. System tak samo jak po nagrywaniu programem Nero widzi pustą płytę, mimo że na płycie 1/3 danych została wypalona. Płyty pewnie już zniszczone, ale posiadam jeszcze jedną. Nie mógłby mi ktoś powiedzieć, czym to jest spowodowane i jak zrobić by podczas nagrywania danych na nową płytę problem się nie pojawił ? Dziękuję za pomoc Edytowane 23 Listopada 2015 przez picasso Przenoszę temat do działu Software. //picasso Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Post w złym dziale - tutaj lądują topiki z wirusami na pokładzie. Twój przypadek z infekcjami nie ma nic wspólnego. Spróbuj wypalić płytkę tym programem. Może stare Nero nie rozpoznaje prawidłowo najnowszych nośników. Odnośnik do komentarza
janton Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Przyczyną może być też nieprawidłowo działający laser w napędzie optycznym. Odtwarzanie działa Ci bez zarzutu czy może wiesza się podczas odczytu? Spróbuj nagrywać z minimalną prędkością. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi