szymon189 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Pojawiły się reklamy w przeglądarkach oraz zmieniła się sama data i godzina. Obecnie po uruchomieniu przeglądarki mam taki widok: Wrzucam logi z FRST i GMER Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt gmer.txt Edytowane 17 Listopada 2015 przez szymon189 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 1. W raportach nie ma żadnych widocznych oznak infekcji. Jaki typ reklam się wyświetla i podczas jakich akcji? Zaprezentuj zrzut ekranu. Czy problem występuje tylko w Firefox, czy również w systemowym Internet Explorer? 2. Datę masz ustawioną mocno "przodu": Uruchomiony przez Asus (administrator) LAPTOP (17-12-2017 16:09:40) Datę należy skorygować ręcznie w ustawieniach czasu systemu. Po korekcie ustąpią problemy z komunikatami o certyfikatach. Odnośnik do komentarza
szymon189 Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Pojawiały się wcześniej, ale użyłem AdwCleanera i ich niema. Myślałem, że może coś zostało. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 W raporcie nie było śladów stosowania AdwCleaner. Czy nadal na dysku jest folder C:\AdwCleaner z logami? Jeśli jest, to przedstaw logi. I zrób kosmetyczne poprawki na odpadkowe wpisy Avast i McAfee. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CreateRestorePoint: HKLM-x32\...\Run: [mcpltui_exe] => "C:\Program Files\Common Files\McAfee\Platform\mcuicnt.exe" /platui ShellIconOverlayIdentifiers: [00avast] -> {472083B0-C522-11CF-8763-00608CC02F24} => Brak pliku S4 McProxy; "C:\Program Files\Common Files\mcafee\platform\McSvcHost\McSvHost.exe" /McCoreSvc [X] HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\mcpltsvc => ""="" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\mcpltsvc => ""="" FirewallRules: [{4A74CCCF-8AC8-4BA2-A79A-CAEE0713A655}] => (Allow) C:\Program Files\Common Files\mcafee\platform\McSvcHost\McSvHost.exe FirewallRules: [{36034A72-8DBE-43C0-BC8A-4C0E3D78445E}] => (Allow) C:\Program Files\Common Files\mcafee\platform\McSvcHost\McSvHost.exe C:\ProgramData\AVAST Software Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\Run /v HotKeysCmds /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\Run /v IgfxTray /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\Run32 /v mcpltui_exe /f EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. Przedstaw go. Nowy skan FRST nie jest mi potrzebny. Odnośnik do komentarza
szymon189 Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Katalogu oraz logów z Adwcleaner już nie mam. Fixlog w załączniku. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Czas już skorygowałeś (widać w nagłówku Fixlog). Fix wykonany pomyślnie. Nie mam tu nic więcej do roboty. Na zakończenie zastosuj DelFix oraz wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi