tomcio123 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam, od kilku dni internet i system chodzi wolno. W internecie strony się wolno otwierają potem pojawiają się błędy skryptu, lub już po otwarciu strony na kilkanaście sekund się zawiesza, dokumenty Word po otwarciu się zawieszają i program nie odpowiada przez kilkanaście sekund, proces AvastSvc.exe w menedżerze zadań pokazuje użycie tego procesu w granicach 25-85 CPU. Nie wiem co może być tego wszystkiego przyczyną nie instalowałem żadnych gier ani programów, aktualizowałem tylko avast i ccleaner. w Hijackthis nic nie pokazuje są te same procesy jak zawsze jako właściwe i bezpieczne. Sytem Win XP SP3 GeForce 4 MX 4000 1.25 GB RAM Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 1. Przeskanuj komputer Hitmanem Pro i Malwarebytes' Anti-Malware. 2. Wyczyść rejestr i ślady CCleanerem, a jeżeli nie pomoże, to Eusing Free Registry Cleanerem 3. Przeinstaluj Avasta 4. Jeśli nie pomoże zainstaluj inny antywirus np. Avirę AntiVir Personal. Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 przeskanowałem Hitmanem Pro i Malwarebytes' Anti-Malware i znalazło po kilka zagrożeń, a program Eusing Free Registry Cleaner znalazł ponad 2900 wpisów. zobacze i jutro lub w pojutrze napiszę jak się sprawuje komputer. --- Po odinstalowaniu Avast i zainstalowaniu Avira od razu komputer chodzi normalnie i strony już nie przerywają, to Avast mulił mi kompa. Odnośnik do komentarza
Gienek Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Odpowiedź na problem nasuwa się sama. Winna jest osłona WWW, która skanuje ruch WWW. Avira skanera WWW nie ma, dlatego widać różnicę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi