Hoszi Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Witam, mam problem z komputerem, który uruchamia się tylko w trybie awaryjnym. System to windows 7. Zaczęło się to dzisiaj rano, wczoraj komputer działał normalnie. W msconfig mam zaznaczoną opcję uruchom normalnie, a w opcjach rozruchu odznaczony bezpieczny rozruch. Dodaje logi. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Yavien Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 nie wiem, czy to coś pomoże, ale ja nie umiałam wywołać trybu awaryjnego F8 przy starcie i wyszukałam jak się to ustawia z linii komend http://stackoverflow.com/questions/12692560/is-there-a-command-to-restart-computer-into-safe-mode This will set the safemode switch: bcdedit /set {current} safeboot minimal with networking: bcdedit /set {current} safeboot network then reboot the machine with shutdown /r to put back in normal mode via dos: bcdedit /deletevalue {current} safeboot sprawdziłam przed chwilą u siebie, że nie widzę zmian w msconfig po uruchomieniu pierwszej komendy. To może ostatnia zadziała u Ciebie? Niemniej - sprecyzuj jeszcze: komputer uruchamia się tylko w trybie awaryjnym, co to oznacza? Cokolwiek zrobisz, uruchamia się tryb awaryjny? Czy masz opcje wyboru przy starcie systemu? Czy kojarzysz jakąś akcję/instalację, coś, co mogło spowodować takie zachowanie? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi