MATI741 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Witam! Tak jak w temacie, nie umiem sobie poradzić z tym problemem. Co może powodować błąd ? Poniżej w załączniku procdump: http://www58.zippyshare.com/v/M9LtJ0OJ/file.html Proszę z Waszej strony o pomoc w rozwiązaniu problemu. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Witam na forum, z dumpa wynika, że jest jakiś problem z instalacją. Chodzi konkretnie o plik DXHelper.dll, który jest wymagany przez aplikację, a który z jakiegoś powodu nie może zostać załadowany najprawdopodobniej z katalogu C:\Program Files (x86)\Origin Games\FIFA 16 DEMO\fifasetup 0:000> !peException object: 0000000005435618Exception type: System.BadImageFormatExceptionMessage: Nie można załadować pliku lub zestawu 'DXHelper.dll' lub jednej z jego zależności. nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32. (Wyjątek od HRESULT: 0x800700C1) Spróbuj przeinstalować grę, może to rozwiąże problem. Odnośnik do komentarza
MATI741 Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Niestety przeinstalowanie nie pomogło, co jeszcze może powodować ten błąd ? Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Hmm... na liście załadowanych modułów nie widzę d3d11.dll, od którego zależny jest dxhelper.dll. Poproszę w takim razie o dwa logi dependency Walkera (w wersji 64-bit) przygotowane dla fifasetup.exe oraz dxhelper.dll, zgodnie z pkt 1. opisu: [KLIK]. Zapisz pliki jako .dwi, spakuj i wrzuć na zippyshare.com, a link podaj w odpowiedzi. m.g. Odnośnik do komentarza
MATI741 Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Wszystko w załączniku: www95.zippyshare.com/v/TN5SO9Rt/file.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Jakiś dziwny ten DXHelper.dll w porównaniu z innymi, które pojawiają się na forum. Stary jakiś, mały do tego i w ogóle chyba z innej bajki. Zmień jego nazwę na dxhelper.old i spróbuj jeszcze raz zainstalować grę. m. Odnośnik do komentarza
MATI741 Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 To co otrzymałem po Twoich poradach, zaktualizowane dane załączyłem poniżej w linku: http://www98.zippyshare.com/v/je8sW7fR/file.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Dzięki. Widać, że jest nowszy dxhelper.dll. Czy coś się zmieniło? Jeśli nadal pojawia się błąd aplikacji, to poproszę kolejny zrzut pamięci procdumpem. m.g. Odnośnik do komentarza
MATI741 Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Na moje oko, nic się niestety nie zmieniło. Cały czas ten sam błąd. Za niedługo udostępnię link, jak tylko wrzucę. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 OK, czekam zatem na zrzut. Nie musisz się spieszyć, pewnie dopiero jutro będę mógł do niego zajrzeć. m. Odnośnik do komentarza
MATI741 Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 http://www18.zippyshare.com/v/VhjEYiQn/file.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Tak jak pisałeś, błąd dalej ten sam. No cóż, DXHelper wydaje się być jak najbardziej prawidłowy, moduł jest 64-bit, więc wygląda na to, że problem jest dalej. Zainstaluj w takim razie wersję x64 bibliotek uruchomieniowych dla VS2012: [KLIK] i spróbuj ponownie. m.g. Odnośnik do komentarza
MATI741 Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Dzięki za pomoc! Najdziwniejsze jest to, że sam próbowałem w ten sposób podziałać zanim o tym napisałeś. Zainstalowałem właśnie ten update x64 i wtedy nic nie pomogło. Ściągnąłem jeszcze raz te bilbioteki z Twojego linku i zaznaczyłem "repair" - i od tego momentu cieszę się działającą grą. Jeszcze raz dzięki! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi