kamilakolo Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Witam, mam problem z laptopem. Po włączeniu strasznie się zawiesza, po dłuższej chwili można cokolwiek robić, z tym że próba włączenia internetu lub nawet wejścia w panel sterowania kończy się komunikatem, że połączenie z aplikacją nie powiodło się. Załączam logi i proszę o sprawdzenie. Przy uruchomieniu FRST chyba za szybko kliknęłam w przycisk skanuj i wyskoczyły dwa komunikaty, które załączam. Po zakończeniu skanowania wyskoczył komunikat, że program przestał działać. Z góry dziękuję za pomoc Addition.txt FRST.txt Gmer.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Temat przenoszę do działu Windows. Tu raczej nie chodzi o infekcję (potem będzie doczyszczanie szczątków, na razie jest to bez znaczenia). FRST jest niekompletny - log Addition jest pusty (pewnie z powodu błędu FRST). Proszę ponów próbę skanu FRST z zaznaczonym polem Addition i dostarcz brakujący log. Pytanie: czy opisywane problemy występują w Trybie awaryjnym Windows. Odnośnik do komentarza
kamilakolo Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 W trybie awaryjnym dzieje się to samo. Kiedy uruchomiłam FRST to wyskakiwały komunikaty jak na zdjęciach. Przy okazji wyskakują komunikaty ze programy przestają działać. Addition.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Jest notowany problem z usługą Instrumentacji Windows: ==================== Punkty Przywracania systemu ========================= Niepowodzenie przy listowaniu punktów przywracania Sprawdź usługę "winmgmt" lub napraw WMI. Dziennik System: ============= Error: (11/02/2015 10:03:39 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7011) (User: ) Description: Upłynął limit czasu (30000 ms) podczas oczekiwania na odpowiedź transakcji z usługi Winmgmt. Error: (11/02/2015 09:57:49 PM) (Source: DCOM) (EventID: 10010) (User: ) Description: {8BC3F05E-D86B-11D0-A075-00C04FB68820} Raporty nie podają żadnych innych wskazówek w czym może tkwić problem z uruchomieniem WMI. Rozpocznij od sprawdzenia dysku pod kątem błędów: 1. Start > w polu szukania wpisz cmd > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wklej komendę i ENTER: chkdsk /f /r Zatwierdź uruchomienie przy następnym starcie. Zresetuj system, powinien się uruchomić checkdisk. Wynik jego działań zostanie nagrany w Dzienniku zdarzeń: Start > w polu szukania wpisz eventvwr.msc > Dzienniki systemu Windows > Aplikacja > szukaj rekordu ze źródłem Wininit Pobierz szczegóły tego rekordu, skopiuj i wklej do posta. 2. Start > w polu szukania wpisz cmd > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wklej komendę i ENTER: sfc /scannow Gdy komenda ukończy działanie, w cmd wklej kolejną: findstr /c:"[sR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfc.txt & start notepad sfc.txt Wynikowy log dołącz tutaj. Odnośnik do komentarza
kamilakolo Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 szczegóły rekordu i log w załacznikach widok html.txt sfc.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Czy po przeprowadzeniu punktu 1 jest jakaś poprawa? Checkdisk owszem namierzył naruszenia struktury, a w statystykach końcowych jest 4 KB w uszkodzonych sektorach. W związku z tym może się rysować ogólny problem z dyskiem twardym i przesuwam temat na diagnostykę Hardware. Dostarcz dane wymagane działem: KLIK. Odnośnik do komentarza
kamilakolo Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Jest poprawa, laptop się nie zawiesza i przy otwieraniu programów nie wyskakuje "brak odpowiedzi" Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Dostarcz dane sprzętowe, ktoś mam nadzieję oceni jaki jest stan dysku i czy nie kroi się tu aby większa awaria. Jeśli wyniki oceny będą dostatecznie pozytywne, zajmę się doczyszczaniem systemu z innych śmieci. Radzę też na wszelki wypadek zabezpieczyć cenne dane na jakimś zewnętrznym nośniku. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi