antii7 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Witam,w moim systemie Windows 8.1 wyskakują mi okienka hxxp://www.bet365.com i inne. skanowałem system Adcleanerem i Anti Malware ale nie pomogło.Przesyłam logi w załączeniu.Proszę o pomoc.Pozdrawiam Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 W raportach nie widać żadnych jawnych oznak infekcji, z wyjątkiem tego że w GMER jest jakiś "podejrzany moduł" załadowany do explorer.exe, tylko nawet nie widać w jakiej ścieżce (bug z obcięciem ścieżki). Z tym że ten odczyt nie musi być związany z żadną infekcją. Są tu zainstalowane trzy przeglądarki wtórne: Google Chrome, Firefox, Opera. Domyślną jest Firefox. W której przeglądarce występują przekierowania, a może we wszystkich? Odnośnik do komentarza
antii7 Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Na pewno przekierowania występują w Firefox i Chrome. Wtyczki sprawdzałem, nie ma podejrzanych wtyczek, tylko standardowe. Przekierowania występują kiedy wchodzi się na stronę kinoman.tv Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Wszystkie wtyczki to i ja widzę w raportach, nie tu leży problem. Problemem jest strona kinoman.tv per se. Gdy przemieszam się po niej na przeglądarce bez Adblocka, otwierają mi się rozmaite karty z przekierowaniami reklamowymi. Zainstaluj bloker reklam w przeglądarkach. Propozycje: Adblock Plus, AdFender (Free), uBlock Origin. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi