VPN Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Przeglądając "Dział pomocy doraźnej" zauważyłem, że picasso poleca odinstalowanie Adobe Reader XI (11.0.13) - Polish. Czy ta wersja jest nieaktualna? Wydaje mi się, że linia XI jest nadal łatana i wersja 11.0.13 zawiera wszystkie łatki bezpieczeństwa. Mi osobiście jakoś nie przypadła do gustu wersja DC. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Wyborem w dziale malware jest najnowsza dostępna wersja dla danego systemu operacyjnego (DC dla Windows 7 i nowszych, XI dla Vista i XP), a nie starsza acz załatana. Obierając inny tok rozumowania równie dobrze można byłoby akceptować wersję Reader X 10.1.16 - ona też jest "maksymalnie załatana" w swej gałęzi i ma te same ekwiwalenty zabezpieczeń co Reader XI 11.0.13. Podobnie wybiegałam na przód z Java, gdy były dostępne jeszcze dwie równoległe gałęzie, a dziś już wycofany całkowicie support dla starszej, ale zrobione wtedy przeze mnie systemy zostały zabezpieczone "na wyrost" (o ile oczywiście użytkownik nie kombinował potem samodzielnie). XI nie jest już aktywnie rozwijany, robi się tylko mniejsze "fiksy" w tej linii. Oczywiście ktoś kto nie trawi wersji "DC" może jeszcze zostać na starszej linii. W odróżnieniu od poprzednich edycji, można mieć zainstalowane dwie wersje równolegle, tzn. DC i XI. Odnośnik do komentarza
VPN Opublikowano 31 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 OK, teraz jasne. Najpewniej i tak trzeba będzie przejść na nowszą wersję, jak porzucą wsparcie linii XI. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi