browarek Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam! Zrobiłem pełny scan MBAM i wykrył to: log z MBAM:KLIK Dodam iż dzisiaj instalowałem programik Worms Doors Cleaner Korzystając z poradnika: autor picasso wykonałem następujące etapy: Wyłączyłem port: 137-139 + wyłączyłem System Net BIOS przez TCP\IP Meetodą: Panel sterowania >>> Połączenia sieciowe >>> prawy klik na dane połączenie >>> Właściwości >>> podświetlić Protokół TCP / IP >>> Właściwości >>> Zaawansowane >>> zakładka WINS >>> Wyłącz system NetBIOS przez TCP/IP. Nic więcej co do tych portów nie kombinowałem! Wyłączyyłem poertu:445 Wyłączanie SMB przez TCP/IP-nie robiłem tego! Wyłączyłem port:135 Wyłączanie DCOM / RPC Mapper-nie robiłem! Usługa Messenger / Posłaniec 135, 137-139, 445-nie robiłem Usługa Universal Plug and Play (UPnP)-nie robiłem Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 A nie znasz tego d:\PROGRAMY\NOWY ID\produkey\ProduKey.exe ? Wykonaj logi z OTL i GMER . https://www.fixitpc.pl/forum-38/announcement-3-wazne-zakladanie-tematu-obowiazkowe-logi/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Misiumaster Proszę dostosuj się do zasad tego działu: KLIK. Pouczanie jest robotą moderatora. Logów nie musi dostarczać, jest po Recovery (w dziale Windows temat) ..... ProduKey, poszukaj sobie na Google opisu tego programu. Z pewnością użytkownik sam to zainstalował. browarek Nic czym miałbyś się przejmować. 1. Wpisy PUM = to zapisy wyłączenia powiadomień Centrum zabezpieczeń. Same w sobie niegroźne, choć mogą być konsekwencją infekcji. MBAM ma planowane wykrywanie tego, ale nie oceni kto lub co to przekonfigurowało. Czyli jeśli zrobił to sam użytkownik lub tweaker = też będzie wykryte. 2. MBAM wykrywa programy do wyciągania kluczy produktów. Wnioski: zignorować. . Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Aha, Sorry Ale nie ogarnięty jestem jeszcze w tym forum Odnośnik do komentarza
browarek Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Dzięki za sprawdzenie picasso! Jeszcze jedno pytanko z działu bezpieczeństwa. Czy takie ustawienie portów w Worms Doors Cleaner (post#1) są w porządku czy warto by coś zmienić (dodać ,ująć) dla lepszego bezpieczeństwa? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Jeszcze jedno pytanko z działu bezpieczeństwa. Czy takie ustawienie portów w Worms Doors Cleaner (post#1) są w porządku czy warto by coś zmienić (dodać ,ująć) dla lepszego bezpieczeństwa? Przyznam, że tego nie rozumiem wcale. Przy wszystkich opcjach adresowanych przez WWDC umieściłeś sprzeczną kombinację "wyłączyłem" + "nie robiłem". Co to w ogóle oznacza? Czy masz na myśli, że: w WWDC wszystko przerobiłeś na zielono, ale nie prowadziłeś żadnych ręcznych operacji (które notabene są całkowicie zbędne = WWDC prowadzi to automatycznie)? Odnośnik do komentarza
browarek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Przyznam, że tego nie rozumiem wcale. Przy wszystkich opcjach adresowanych przez WWDC umieściłeś sprzeczną kombinację "wyłączyłem" + "nie robiłem". Co to w ogóle oznacza? Czy masz na myśli, że: w WWDC wszystko przerobiłeś na zielono, ale nie prowadziłeś żadnych ręcznych operacji (które notabene są całkowicie zbędne = WWDC prowadzi to automatycznie)? Ups! Sorki za kiepskie wytłumaczenie ,ale wlaśnie o to mi chodzilo tzn. czy trzeba wykonywać dodatkowo operacje ręczne, ale jeśli są zbędne to OK. Dziękuję1 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 ale wlaśnie o to mi chodzilo tzn. czy trzeba wykonywać dodatkowo operacje ręczne Nie, nie trzeba. Jest zaznaczone w opisie, że to tylko informacje opisowe i nie ma konieczności ręcznych akcji, gdyż robotę tę ma zaplanowaną WWDC w sposób zautomatyzowany. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi