ZepsulMiSieKomputer Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ledwo skończyłem rozdział z moim komputerem i zaczeły się problemy z komputerem mojego znajomego (mam nadzieje że nie będziecie mieli nic przeciwko że chce rozwiązać jego problem poprzez moje konto na forum). Mamy tutaj dziwny przypadek - komputer strasznie przywiesza się gdy próbuje przeglądać internet spod różnych przeglądarek - co bardziej dziwne - nie dzieje się to zawsze, nie ma jakiegoś ustalonego odstępu czasowego. Po odpaleniu np. Opera wszystko jest wporządku aż do jakiegoś czasu (średnia ilość otwartych zakładek to 3 więc bez wariacji). Dysk twardy jest nowy, zmieniany był kilka miesięcy temu, jednak HDtune pokazał mi "Warning" przy pozycji (C7) Ultra DMA CRC Error Count. Screenshot (jeśli jest za duży to proszę o poprawkę): Zrobiłem także screeny zużycia pamięci i procesora (można zobaczyc że na początku było 100% przez dłuższą chwilę bez odpalonych żadnych aplikacji. Czy mogę je tutaj zamieścić czy są Wam niepotrzebne? Co jeszcze zaobserwowałem - Norton360 wydaje się jeść pamięć i procesor poprzez swoje procesy w tle, co chwila coś sprawdzając, aktualizująć itd. Jest na płatnej licencji (zakupiony w sklepie) i nie wiem czy jest jakiś sposób aby go odinstalować, sprawdzić jak komputer zachowuje się bez i stwierdzić czy do byłą jego wina. Jednak aby wszystko wykluczać, łącznie z infekcją zamieszczam logi z jego komputera (załączniki). Najgorsze jest że własnie ciężko stwierdzić gdzie może leżeć problem, jedyne co wiemy to to że dzieje się to podczas przeglądania sieci. ----INFO LAPTOPA----- System: Windows 7 32bit Procesor: Intel Celeron 440 @ 1.86Ghz Pamięć RAM: 1.50 GB Laptop: Acer Aspire 3690 (trochę latek już ma..) I na koniec log z SecurityCheck: Results of screen317's Security Check version 0.99.8 Windows 7 (UAC is enabled) Internet Explorer 8 `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: Windows Firewall Enabled! ESET NOD32 Antivirus Norton 360 WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: SUPERAntiSpyware Free Edition Adobe Flash Player 10.1.102.64 Mozilla Firefox (3.6.13) ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent Norton ccSvcHst.exe ``````````End of Log```````````` Bardzo proszę o pomoc. Jestem bardzo wdzięczny za każdą cenna wskazówkę gm3r.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Tyle się pisze o konfliktach antywirusów, a ludzie swoje dalej. Po kiego na jednym kompie on line dwa antywirusy na raz? Odinstaluj najpierw noda i tak samo to superantispyware, co do reszty tzn logów niech się wypowiedzą fachowcy od ich czytania.Tym jednym błędem C7 się nie przejmuj. Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 ZepsulMiSieKomputer Najgorsze jest że własnie ciężko stwierdzić gdzie może leżeć problem, jedyne co wiemy to to że dzieje się to podczas przeglądania sieci. Zachowanie komputera prawidłowe przy takiej konfiguracji - system & notebook ( Acer Aspire 3690 brak sterowników pod Windows 7 ) . Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 1. Tak, ja tu się zgadzam z marekW. Katastrofa w antywirusach. Tylko w pierwszej sprawdziłabym Norton 360. Tu dwa tematy z forum, gdzie to oprogramowanie miało zły wpływ na system: KLIK / KLIK. Poza tym, w Dzienniku zdarzeń jest incydentalny błąd startu sterownika: Error - 28/01/2011 08:37:34 | Computer Name = SQ | Source = Service Control Manager | ID = 7026Description = The following boot-start or system-start driver(s) failed to load: BHDrvx86 To jest od Nortona właśnie: DRV - [2010/11/23 02:20:07 | 000,691,248 | ---- | M] (Symantec Corporation) [Kernel | System | Stopped] -- C:\ProgramData\Norton\{0C55C096-0F1D-4F28-AAA2-85EF591126E7}\N360_4.0.0.127\Definitions\BASHDefs\20101123.003\BHDrvx86.sys -- (BHDrvx86) 2. Nie mam tu jakiś szczególnych uwag do raportów. No jest i koleżka Bonjour. Podałam już w Twoim poprzednim temacie jak to ewentualnie się wypina z Winsock. Nie sądzę jednak, że w tym przypadku Bonjour ma coś do rzeczy. . Odnośnik do komentarza
ZepsulMiSieKomputer Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 OK, więc może tak, co po kolei proponujecie? Norton360 odinstalowany za pomocą specjalnego narzędzia od SYMATEC, SuperANTIspyware i Bonjour metodą Dodaj/Usuń z panelu, NOD32 przeinstalowany na najnowszy silnik. Zobaczymy jak to będzie teraz chodzić. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Co proponujemy? = Co masz na myśli? Zrobiłeś określone akcje, czekamy na wyniki. Poza tym, mając NOD32 nic tu już nie będzie "proponowane", bo posiadając jeden program antywirusowy nie instaluje się żadnych dodatkowych. Edytowane 24 Maja 2011 przez picasso 24.05.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi