kurde Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Witam mam problem z Flash Playerem w Google Chrome.. mianowicie mi nie działa wybieranie ustawien kamerki i mikrofonu.. tzn nie widze wyboru.. Nie wiem czy to wina Windowsa czy Flash Playera? Spotkał się ktoś z tym problemem? Jak go rozwiązać? ;/ Bo na operze normalnie działa... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Google Chrome i Opera korzystają z innych instalacji Adobe Flash. Google Chrome ma trwale zintegrowany we własnych trzewiach (nie korzysta z zewnętrznych instalacji). Opisywany problem wygląda na związany z metodologią uzyskiwania dostępu: KLIK. I jak masz skonfigurowane zezwolenia dostępu w Google Chrome: KLIK? Odnośnik do komentarza
kurde Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 mam zezwól wszędzie bo tak ustawiłem. Wyjątkami są Facebook i Fotka.pl Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 A czy przypadkiem nie jest tak, że google chrome zaprzestał jakiś czas temu wsparcia dla flash playera? Informację o tym linkowałem kilka postów niżej. Odnośnik do komentarza
kurde Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 A czy przypadkiem nie jest tak, że google chrome zaprzestał jakiś czas temu wsparcia dla flash playera? Informację o tym linkowałem kilka postów niżej. To nie rozwiązuje mojego problemu... Nadal moje pytanie brzmi jak go rozwiązać na Chrome? Da się? Odnośnik do komentarza
Anonim10 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Da się wyłączając tą zintegrowaną z Chrome. Poczytaj jak: https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=pl&prev=search&rurl=translate.google.pl&sl=en&u=https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/flash-player-google-chrome.html&usg=ALkJrhiGFB7KDcPDOleeWwpEWLavJ-CTDA Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 kurdeSprawdź czy na nowym profilu Google Chrome po świeżej autoryzacji strony występuje ten sam problem. Nowy profil zakładasz tutaj: Ustawienia > sekcja Ustawienia > Osoby.Gedo Da się wyłączając tą zintegrowaną z Chrome. To nieaktualne dane. Obecnie nie da się tego zrobić. Od wersji Google Chrome 45 wtyczki NPAPI nie są obsługiwane i obecnie jedyny Adobe Flash widoczny we wtyczkach Chrome to ten wbudowany PPAPI: %ProgramFiles%\Google\Chrome\Application\[wersja]\PepperFlash\pepflashplayer.dll. Wersje NPAPI (C:\Windows\system32\NPSWF32_wersja.dll) oraz zewnętrzne PPAPI (C:\Windows\system32\pepflashplayer32_wersja.dll) nie są wykrywane.gajowy A czy przypadkiem nie jest tak, że google chrome zaprzestał jakiś czas temu wsparcia dla flash playera? Informację o tym linkowałem kilka postów niżej. Oryginalna treść tutaj. To tylko brak autoodtwarzania (stan "pauzy") dla określonego contentu, czyli głównie reklam w technice Adobe Flash (pośrednio chodzi tu też o aspekty malware). Technika click-to-play, użytkownik będzie widział to:Ale sam Adobe Flash ma się dobrze w Google Chrome. Nadal jest trwale zintegrowany z przeglądarką i kolportowany z najnowszą wersją. Dlatego wątpię, by to było powiązane. Mnie ten efekt wygląda jednak na uprawnienia piaskownicy. Odnośnik do komentarza
kurde Opublikowano 21 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Sprawdź czy na nowym profilu Google Chrome po świeżej autoryzacji strony występuje ten sam problem. Nowy profil zakładasz tutaj: Ustawienia > sekcja Ustawienia > Osoby. Tak, dalej jest ten sam problem. Poki co radzę sobie na dwie przeglądarki. Bo na Firefoxie jest to samo. Więc zainstalowałem Operę. Na Operze działa normalnie, wszystko widać. Ale główną przeglądarką jest Chrome i nie zaprzeczam że mnie takie latanie po przeglądarkach irytuje ;p Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Każda z przeglądarek używa innej wersji Adobe Flash: Firefox (NPAPI), Google Chrome (wbudowany PPAPI), Opera (zewnętrzny PPAPI). Skoro są tu problemy z dwoma przeglądarkami na 3 możliwe, to może jest coś wspólnego zainstalowanego co wpływa na Firefox i Google Chrome. Zaprezentuj raporty z FRST. Odnośnik do komentarza
kurde Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Oto raporty. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi