Plavius Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Mam dość nietypowy problem z wejściem na stronę www.filmweb.pl ... Już drugi dzień z rzędu pokazuje mi się reklama jakiegoś filmu, w prawym gornym rogu tradycyjnie jest "Przejdź do Filmwebu", ale po naciśnięciu tego od nowa laduje się reklama.. I tak w kółko. Nie pomaga wchodzenie na jakieś podstrony typu filmweb.pl/login itp. Nie pomogło użycie innej przeglądarki. Nie pomogło wyczyszczenie Cookies. Nie pomogło zaktualizowanie Opery do najnowszej wersji 11.01. Współlokatorzy mają Internet z tego samego IP a chodzi im wszystko normalnie... Jakieś sugestie...? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Jak to wygląda z innych przeglądarek? Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Sprawdziłem Internet Explorer 8 - objawy te same co w Operze, strony nei da się załadować - jest tylko reklama, ale teraz ściągnąłem najnowsza Mozillę 3.6.13 - działa.. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Użyj tego: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Oraz wykonaj log z OTL-a: https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ // EDIT Sprzątnij dokładnie wszystkie ustawienia dla filmwebu, czyli pamięć podręczną, ustawienia witryn itd. w IE i Operze. Mnie to na naprawiony już błąd strony wygląda. Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Wyczyściłem pamięć podręczną oraz cookies.. Starałem się pousuwać wszystkie ustawienia, nie wiem czy to wszystko, ale chyba nic więcej nie mam.. Logi w załączniku... net-log.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zastosuj Fix IE Utility: http://www.thewindowsclub.com/repair-internet-explorer-with-fix-ie-utility Potem restart. Możesz zresetować IE do ustawień domyślnych (uwaga: wywali wszystko) z menu Narzędzia -> Opcje internetowe -> Zaawansowane -> Resetuj... Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Nadal to samo Ani IE ani Opera nie przepuszcza filmwebu... Masakra jakaś. P.S. Na codzien używam tylko Opery. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Dziwny ten błąd: Spróbuj odinstalować "avast5" = avast! Free Antivirus Łączysz się przez router? Z wiersza polecenia wykonaj: netsh int ipv4 reset resetlog.txt netsh int ipv6 reset netsh firewall reset Potem restart. Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Avast odinstalowany. Polecenia wykonane. Restar był. Nadal to samo... Wariactwo jakieś... Łączę się przez router, ale tak jak pisałem - obok mnie jest komputer współlokatora podłączony w ten sam sposób, na mieszkaniu trzy kolejne, i nie mają tego problemu ani na Operze ani na IE... Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Nie wiem jak to możliwe, ale dziś od rana wszystko ze stroną w porządku.. Samo przeszło, albo cośtam podziałalismy. Dziekuje DawidS28 za szybką pomoc i podpowiedzi. P.S. Wyszukałem gdzieś na jakims zapyziałym forum, że ktoś miał podobnie i przeszło samo po 3 dniach.. No i masz - tu jakby to samo. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Problem prawdopodobnie ustapił sam z siebie albo był spowodowany błędami na stronie filmweb.pl, chociaż ja go nie doświadczyłem... Mój kolega zawsze mówi, że wszystko trzeba zresetować trzy razy, żeby zaczęło działać. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi