maccaroni Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Witam, Mam problem z usługą windows update, przy każdym uruchomieniu system zwraca, że należy zrestartowac komputer aby zainstalować ważne aktualizacje- oczywiście po ponownym uruchomieniu jest to samo. Krok które wykonałem: narzędzie FIX WU Stop usługi aktualizacji -> zmiana nazwy katalogu -> ponowny start usługi Stop usługi aktualizacji -> usunięcie danych w katalogach Download i Data(c:\windows\Software Distribution -> ponowny start usługi Narzędzie Windows Update Diagnostic -> na końcu dostaję bład: 80070003 Wszelkie Update FIXy od Microsoftu Załączam logi(c:\windows\logs oraz c:\windows\software distribution Bardz proszę o pomoc, nie mam już pomysłów jak zabrać się za ten problem ReportingEvents.txt CheckSUR.txt CheckSUR.persist.txt CBS.txt Odnośnik do komentarza
maccaroni Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Naprawdę nikt nie ma pomysłu? Odnośnik do komentarza
mirf Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 To znalazłem w związku z błędem 80070bc9 i 80071A91. Wpisz cmd i uruchom jako administrator. do okna konsoli wpisać: fsutil resource setautoreset true c:\ UWAGA! Jeżeli system jest na innej partycji zmienić literę. W trybie awaryjnym spróbuj usunąć te pliki: C:\WINDOWS\system32>cd %SystemRoot%\System32\SMI\Store\Machine C:\WINDOWS\System32\SMI\Store\Machine>attrib -s -h * C:\WINDOWS\System32\SMI\Store\Machine>del *.blf C:\WINDOWS\System32\SMI\Store\Machine>del *.regtrans-ms C:\WINDOWS\system32\SMI\Store\Machine>cd %SystemRoot%\System32\config\TxR C:\WINDOWS\System32\config\TxR>attrib -s -h * C:\WINDOWS\System32\config\TxR>del /q * lub poleceniem: cd %windir%\system32\config\txr attrib -r -s -h * del * cd %windir%\system32\smi\store\machine attrib -a -h -s *.tm* del *.tm* Restart. Uczciwie mówiąc - nie wiem co to wykonuje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi