dre4merOn Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Cześć. Wrzucam logi ponieważ: Nasze systemy wykryły nietypowy ruch pochodzący z Twojej sieci komputerowej. Ta strona ma na celu sprawdzenie, czy to rzeczywiście Ty wysyłasz żądania, a nie robot. Dlaczego tak się stało? Adres IP: 91.214.0.137 Godzina: 2015-09-27T12:59:31Z Adres URL: http://google.pl/ Czy mógłby ktoś sprawdzić czy wszystko jest okej? Obawiam się o swoje bezpieczeństwo. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Jeśli mam Windows 10 Pro x64 to także mam wrzucić log z Gmera? Odnośnik do komentarza
Nevan Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 W logach nie ma się do czego przyczepić, ale na wszelki wypadek dorzuć brakujący log z GMER: KLIK. Od siebie dorzucę, że parę dni temu też dostałem taki komunikat, więc raczej nie ma się czym martwić. Jest natomiast inna rzecz. W Dzienniku zdarzeń widać błąd wskazujący na problem sprzętowy - bad sectory dysku: Error: (09/27/2015 09:01:08 AM) (Source: disk) (EventID: 7) (User: ) Description: W urządzeniu \Device\Harddisk0\DR0 wystąpił zły blok. Załóż nowy temat w dziale Hardware na temat tego problemu z dyskiem, pamiętając o zasadach tego działu. Odnośnik do komentarza
dre4merOn Opublikowano 27 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Dziękuję za informacje. Hmm gdy odpalam Gmera ukazuje się taka notka: Czy mam się tym nie przejmować i robić log? Nie widziałem w poradniku żeby to okienko się pojawiło. Czy coś u mnie jest nie tak? Odnośnik do komentarza
Nevan Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Kontynuuj skanowanie GMERem. Odnośnik do komentarza
dre4merOn Opublikowano 27 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 @Nevan Wiesz podczas skanowania Gmera na samym początku wyskoczył BlueScreen i taki dziwny dźwięk od raz uwyłączyłem laptopa. Może trochę spanikowałem ale po ponownym uruchomieniu laptopa wszystko jest w porządku jednak nie dojrzałem co to był za blue screen czy mogę go jakos znaleźć w systemie? Odnośnik do komentarza
Nevan Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Tak niestety czasem bywa przy skanowaniu GMERem. Użyj zamiennika: Kaspersky TDSSKiller Odnośnik do komentarza
dre4merOn Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 @Nevan Bardzo przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. TDSSKiller nic nie wykrył. Czyli rozumiem, że jest czysto? A w temacie: https://www.fixitpc.pl/topic/28047-description-w-urz%C4%85dzeniu-deviceharddisk0dr0-wyst%C4%85pi%C5%82-z%C5%82y-blok/ nikt nie odpisal. Czy to znaczy, że z dyskiem jest w porządku? Odnośnik do komentarza
Nevan Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Czyli rozumiem, że jest czysto? Na to wygląda. Czy to znaczy, że z dyskiem jest w porządku? Nie. Po prostu najwyraźniej nikt nie znalazł czasu na odpowiedź. Zastosuj Delfix oraz wyczyść foldery przywracania systemu: KLIK. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi