nitkos Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Płyta Główna: Gigabyte GA-P31-DS3LProcesor: Core 2 Duo E8400 3GHzPamięć: 2x2GB DDR2-800 HynixGrafika: Radeon HD4850 512MBDysk1: Seagate ST3320620AS 300GBDysk2: WDC WD1600JB-00GVC0 150GBZasilacz: Chieftec GPS-450AA-101A 450WNapęd: DVD LGSystem: Windows 7 64bit Prof. Od kilku dni mam problem (chyba) ze sterownikiem ekranu. Przy większym obciążeniu wywala mi blue screen z błędem atikmpag.sys. Najczęściej dzieje się to przy oglądaniu filmów (w gry nie gram, ale przypuszczam, że efekt byłby ten sam). Czasami zanim pojawi się BSOD obraz miga i pojawia się komunikat, że sterownik ekranu uległ wyłaczeniu. Dla pewności postawiłem system jeszcze raz, ale dzieję się to samo. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Screen z HW Monitor Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Jakie i skąd sterowniki do grafiki instalowałeś? Czy w systemie obecna i zaktualizowana platforma NET.Framework w wersji minimum 4.5.1? Do sprawdzenia w Programy i funkcje. Ta platforma jest wymagana przed instalacją sterowników grafiki mimo iż w pakiecie powinno być sprawdzenie obecności. Inaczej bywają problemy. Pokaż obrazki z HWInfo (system Summary) + z Menadżera Urządzeń. KLIK. Odnośnik do komentarza
nitkos Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Sterowniki tylko ze strony AMD. Od wersji 11.11 do 13.7 - bez rezultatu. Net.Framework w wersji 4.5.2. Wymieniłem kartę graficzną na inną i problem znikł. Więc wychodzi na to, że stara karta uległa uszkodzeniu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi