stefan246 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Witam was drodzy forumowicze. Jestem tu nowy. Chciałbym zwrócić się do Was o pomoc w "naprawie " pena, który po podpięciu do kompa widnieje prawidłowo - wymienny nośnik pamięci. Natomiast po kliknięciu i otwarciu jego zawartości znajduje się jeden skrót, przedstawiający tegoż pena. Natomiast pozostałe pliki i foldery tam się znajdujące są niestety dla mnie NIEOSIĄGALNE ;-( W związku z tym trafiłem na to forum. Bardzo proszę o dokładne wytłumaczenie, co należy zrobić by uzyskać dostęp do "zamaskowanych" danych na w/w penie. Nadmieniam, iż mam taki sam przypadek na kolejnym penie. Oba należą do kumpla . . . Mój sys oper. Win7 x64 W załącznikach podałem log (postępowałem zgodnie z Waszą instrukcją) Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
Nevan Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 W logach nie widać śladów infekcji. Przedstaw log z USBFix - opcja Listing. Narazie tylko dla jednego pendrive'a. Odnośnik do komentarza
stefan246 Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Witam. Dziękuję za szybką odpowiedź ;-) W załączniku przesyłam logi. UsbFix Listing 1 MRSTEFAN.txt UsbFix Listing 2 MRSTEFAN.txt UsbFix_Report.txt Odnośnik do komentarza
Nevan Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Z logów wynika, że folder nie jest w żaden sposób ukryty, ma jedynie zmienioną nazwę na " " (nie jest to spacja, a jedynie znak tak wyglądający). Fakt, że go nie widzisz wynika pewnie z tego, że folder ma też zmienioną ikonę na taką bez żadnego obrazka. Z podpiętym pendrivem spróbuj zmienić nazwę folderu używając wierszu polecenia. Jeżeli będzie miał inną literkę niż F: to zmień ją w komendzie na poprawną: Start > w polu szukania wpisz cmd > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wklej komendę i ENTER: cd /D F: A następnie: ren " " "folder" Sprawdź, czy folder wrócił na swoje miejsce (powinien mieć nazwę folder). Odnośnik do komentarza
stefan246 Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Witam. Bardzo dziękuję za okazaną i cenną pomoc. Wszystko wróciło do normy ;-) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Nevan Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Czyli mam rozumieć, że pozbyłeś się problemu także z drugiego pendrive'a? Odnośnik do komentarza
stefan246 Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Witam ;-) Oczywiście, drugi pen także w pełni funkcjonuje. Dzięki Mistrzu ;-) Odnośnik do komentarza
Nevan Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 OK, jeszcze tylko finalne kroki. 1. Zastosuj DelFix. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. To tyle. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi