donkonaresco Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Witam. Dzisiaj skanowałem rejestr za pomocą Ccleanera i zdziwił mnie wpis "HKCU\Software\MountAndBladeWarbandKeys", który teoretycznie jest pozostałością po grze, której nigdy nie instalowałem. Od ostatniego czyszczenia rejestru nie instalowałem żadnego programu, dlatego pojawienie się tego wpisu wydało mi się dziwne. Prosiłbym o sprawdzenie logów dla pewności, że system nie jest zainfekowany. Z góry dziękuję za odpowiedź. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 W logach nie ma niczego podejrzanego. Drobna kosmetyka: Otwórz Notatnik i wklej w nim: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\LOL Recorder.lnk C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\The Sims 4.lnk C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\HoMM3 HD\Deinstalacja programu HoMM3 HD.lnk C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\HoMM3 HD\HoMM3 HD.lnk SearchScopes: HKLM-x32 -> DefaultScope value is missing EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix (NAPRAW). Uruchom FRST. W polu SEARCH (SZUKAJ) wklej: Blade kliknij na przycisk "Search Registry" (Szukaj w Rejestrze). Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST. jessi Odnośnik do komentarza
donkonaresco Opublikowano 15 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Zrobione. Załączam logi. Fixlog.txt Search.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Wyszukiwanie niczego takiego nie znalazło w Rejestrze. jessi Odnośnik do komentarza
donkonaresco Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Wpis ten usunąłem od razu po znalezieniu go przez Ccleaner. Prawdopodobnie Steam samoczynnie pobiera pliki gier i dzięki temu ten wpis znalazł się w rejestrze. Jeśli w logach jest wszystko w porządku to temat można zamknąć. Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi