Mudin Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Witam, Mój komputer był zarażony jakąś infekcją powiązaną z uTorrent. Nie zdążyłem niczego pobrać poza samym programem, ale mimo wszystko zdążyłem złapać jakiegoś szkodnika. Objawy: pojawiły się 2-3 procesy uTorrent których nie mogłem zatrzymać, a przesiadywały w Temp(na dysku D), ponadto w tempie doszło do masowej replikacji plików(w sumie ok 8GB śmieci o podobnych nazwach i jedynie różnych numerach). Na każdym dysku pojawił się ukryty $Recycle. Hm.. było coś jeszcze ale już nie pamiętam co, natomiast pachniało nieświeżo. Teraz zależałoby mi jedynie na ewentualnym przejrzeniu logów czy jest czysto. No i ewentualnie podpowiedź co oprócz FRST może się Wam przydać do oceny sytuacji . W załącznikach logi. Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 W logach nie widzę niczego podejrzanego. Kosmetyka: Otwórz Notatnik i wklej w nim: S3 wfpcapture; \SystemRoot\System32\drivers\wfpcapture.sys [X]EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe ------------ C:\Users\Darek\Desktop\GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} Działa Ci to dobrze na WIN10 64 bit? Pytam tylko z ciekawości. jessi Odnośnik do komentarza
Mudin Opublikowano 12 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Widać usuwanie poszło mi całkiem nieźle. Jeżeli chodzi o GodMode to przeczytałem artykuł na jednym z portali, później przekonałem się, że działa normalnie. Dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi