rayo79 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Witam, pierwszy post u Was Mój windows 7 zaczął się kilka razy wolniej wyłączać niż zazwyczaj. Problem pojawił się jakieś kilka miesięcy temu. Zazwyczaj wcześniej trwało to kilkanaście sekund, a teraz potrafi minutę a nawet półtorej Nie instalowałem niczego w między czasie a i staram się nie mieć dużo w autostarcie. W załączniku log. w notatniku. Może ktoś coś ? log 1.txt Odnośnik do komentarza
Kuba21 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Czyściłeś rejestr? Spróbuj CCleanerem. Masz włączone aktualizacje systemu? Kiedyś miałem podobny przypadek w laptopie i okazało się że dysk zaczął powoli padać czego ci nie życzę. Odnośnik do komentarza
krzychooo021 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Jest kilka wpisów które nie wpływają poztywnie: (updatery) od Adobe Flash Playera i Acrobata, także od Chroma, Skype i chyba jakiegoś dodatkowego paska narzędzi, tym bardziej przy wolniejszym sprzęcie. Jeszcze widzę tam sidebar. Jeśli nie potrzebujesz oduść sobie Skype przy starcie. AVG też nie jest antywirusem, który działa sobie w tle bez śladu. Ja przy słabym sprzęcie używam GlaryUtilities. Ładnie czyści rejestr i umożliwia dokładnie przejrzeć autostart. Odnośnik do komentarza
rayo79 Opublikowano 9 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 cc cleanerem regularnie, hijackem traktowałem ale nie wszystke wpisy usuwałem bo boje sie że coś usunę a sama stronka hijacka dziwnie sugeruje Skype nie mam w autostarcie, akurat miałem włączonego. Przeważnie wyłączam system beż żadnej aplikacji włączonej a i tak to niema znaczenia , mieli się ponad minutę . Dzięki tak czy siak za wstępne diagnozy Odnośnik do komentarza
Kuba21 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Ile bierze ramu twój system? U mnie na luzie bierze 2GB... I nie wspomniałeś o tych aktualizacjach, masz je włączone ? Odnośnik do komentarza
rayo79 Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 "pobór" RAMu bez żadnej aplikacji ( oprócz antywirusa oczywiście ) osculuje w granicach 670 MB, z włączoną przeglądarką 950 MB. Po wyłączeniu tych aktualizacji bez zmian, no może kilka sekund szybciej, teraz około 60 secund. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Co to za prymitywne porady? Po pierwsze: https://www.fixitpc.pl/forum-6/announcement-3-wa%C5%BCne-zak%C5%82adanie-tematu-obowi%C4%85zkowe-logi/ Po drugie: https://www.fixitpc.pl/topic/11092-analiza-dlugiego-startu-systemu/ Edit: Tak to sie ma: C:\xperf\>xbootmgr.exe -trace shutdown -traceflags latency+dispatcher -numruns 1 -stackwalk Profile+CSwitch Odnośnik do komentarza
stanley50 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Co to za prymitywne porady? Po drugie: https://www.fixitpc.pl/topic/11092-analiza-dlugiego-startu-systemu/ Autor tematu pisze o spowolnionym wyłączaniu, jak ma się ta porada do problemu? Odnośnik do komentarza
rayo79 Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 po potraktowaniu kilku zbędnych procesów w autostarcie ( GlaryUtilities) i tu dziękuje krzychooo021 za poradę czas zmalał do 40-45 sekund Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi