Shreder Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Witam, Mam problem z instalacją najnowszego patcha 1.0.7.0 do GTA IV. Otóż próba uruchomienia instalacji kończy się niepowodzeniem - instalator (czyli plik TitleUpdate) każe najpierw dokonać aktualizacj (poprzez uruchomienie pliku UpdateTitle). I tu zaczynaja się schody, bowiem próba aktualizacji kończy się również niepowodzeniem - pojawia się następujący komunikat: "Nie można uzyskać dostępu do lokalizacji sieciowej": Co może być przyczyną niemożności zainstalowania patcha? Przesyłam jeszcze log błędu, może to Was naprowadzi na trop. Launching Title Update: "D:\gta 4 patch\UpdateTitle.exe" /selflaunch Launching: D:\gta 4 patch\TitleUpdate.msi ACTION=INSTALL REINSTALLMODE=amus LAUNCHEDVIASETUP=1 APPLICATIONROOTDIRECTORY="D:Gry\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV" TRANSFORMS=:Instance1 MSINEWINSTANCE=1 Error installing MSI at D:\gta 4 patch\TitleUpdate.msi HR:0x80070643 Path: D:\gta 4 patch\TitleUpdate.msi Args: ACTION=INSTALL LAUNCHEDVIASETUP=1 APPLICATIONROOTDIRECTORY="Ignore" ABORTLOGPATH="C:\Users\Bartek\AppData\Local\Microsoft\GFWLive\Install\Logs\titleupdate.log" RelaunchFromCmdLine: RelaunchFromCmdLine: RelaunchFromMSI: LaunchGTAIV.exe InstallFolderFromCmdLine: InstallFolderFromMSI: InstallFolderFromRegkey: D:Gry\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV OriginalProductCode: InstallFolderRegkeyProp: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV Failed Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Ja tylko podpowiem, że widzę coś takiego: D:Gry\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV Brak "\". Zobacz co masz w tym kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV Odnośnik do komentarza
Shreder Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Albo jestem slepy, albo takiego klucza nie mam. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Jesteś pewien. A skąd odwołanie instalatora do tego klucza? InstallFolderFromRegkey: D:Gry\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV OriginalProductCode: InstallFolderRegkeyProp: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV Odnośnik do komentarza
Shreder Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Jednak jest, tylko ściezka wygląda tak: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Bo masz system x64. I co tam jest? Odnośnik do komentarza
Shreder Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Wystarczy wstawić "\" do wpisu InstallFolder? Odnośnik do komentarza
Shreder Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Wiesław, Twoja uwaga okazała się strzałem w dziesiątkę. Wstawiłem do tego wpisu "\" i instalacja ruszyła z kopyta. Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi