aneta12345 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Witam mam pytanie odnosnie monitora chcialabym kupić do swojego laptopa, ponieważ w moim padl monitor a teraz sa monitory z wbudowanym tunerem telewizyjnym Czy moglibyscie mi doradzić jaki kupic i jakie powinien miec wejscia gdyż chcialabym go uzywać razem z komputerem oraz ogladac na mim telewizje? A i czy ustawienia programow w moniotorze sa zapisywane czy nie?? Z góry dziekuje za odpowiedz Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Aby ktoś mógł doradzić musisz podać model lapka a przynajmniej dane dotyczące grafiki. I drugi temat to jaka jest ta TV (satelita, kablówka, naziemna). Odnośnik do komentarza
aneta12345 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 hmm nie nam sie na tym dobrze ale to jest laptop philipsa z karta graficzna GeForcego 7400 i najwieksza rozdzielnosc jaka mi sie tam wyswietla to 1280*800 a chcuialabym podlaczyc telewizje satelitarna i naziemna Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Oczywiście przepisanie nazwy laptopa z naklejki na spodzie nie stanowi dla ciebie problemu, prawda?To raz, a dwa ponieważ w moim padl monitor tzn nie działa wyświetlacz? Zepsuty ? Czy nie jest przypadkiem klawiszem funkcyjnym wyłączony? Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 A czy jesteś pewien, że to wina monitora? W moim starym laptopie padł mostek północny 1 raz i 3 razy karta graficzna i też obrazu nie było a ekran był sprawny... Laptop wydaje jakieś dźwięki z biosu ?? ( piski ) Jak tak to raczej nie wina tego monitora w lapku.. Najpierw może przetestuj na czyimś monitorze aby potem nie było że kupisz monitor i będziesz miał pretensję że "Nie Działa!!" Odnośnik do komentarza
aneta12345 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Tak to wina monitora komputer dziala tylko monitor pod wplywem wilgoci ma zamazane kolory i wogole nie mozna na niego patrzec a tak wszystko inne działa i dlatyego chcialabym jakis dobry monitor Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Ile pieniędzy chcesz na niego przeznaczyć ? oraz jakiego rozmiaru chcesz ten monitor ? Odnośnik do komentarza
aneta12345 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Do 1000 zlotych i 19 albo 22 bym chciala ? Odnośnik do komentarza
fatdaddy Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Do 1000 zlotych i 19 albo 22 bym chciala ? Kup sobie samsunga 18,5" 933HD ma tuner TV z pilotem, 2 x HDMI etc Troche cienkie kąty pionowe, ale jak chcesz używać jako monitora + tv to jest ok Odnośnik do komentarza
aneta12345 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 dzieki za informacje ja sie jeszcze zastanawiam czy podszedl by mi do kompa monitor Samsung SMP2270HD 21.5 cala jest tylko sto zlotych drozszy i ma wieksza rozdzielczosc ale nie wiem czy bedzie dobrze odbierał przy moim laptopie i karcie graficznej bo sie na tym nie znam Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) ja sie jeszcze zastanawiam czy podszedl by mi do kompa monitor Samsung SMP2270HD 21.5 cala jest tylko sto zlotych drozszy i ma wieksza rozdzielczosc ale nie wiem czy bedzie dobrze odbierał przy moim laptopie i karcie graficznej bo sie na tym nie znam Tak. Twoja karta obsługuje tryb 1920x1080 (jak ten Samsung). Monitor ma również wejście tunera TV DVB-T (dla TV naziemnej - niedługo będzie funkcjonować tylko ten typ emisji. Analogowa znika.) oraz HDMI dla satelity (zobacz jakie masz wyjście dekodera TV SAT - czy jest HDMI). EDYTA Zwróć uwagę na odległość monitora od dekodera SAT. Połączenia HDMI są dosyć drogie i koszt kabla jest drastycznie zależny od długości. Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez picasso 3.04.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autorki. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi