antii7 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Witam, mamy problem z firmie. Na części komputerów antywirus "usuwa" dane z pendrive. Napisałem z cudzysłowu ponieważ dane stają niewidoczne, można je później odzyskać, ale użytkownicy się denerwują. W logach eset endpoint antywirus mam wpisy w kwarantannie typu "F:\Removable drive (16GB)lnk. - powód LNK/Agent.BM koń trojański. Na komputerach których dotyczy problem wszędzie wpisy są takie same lub podobne. Załączam logi tylko z jednego komputera żeby dawać dużo pracy. Proszę może o jakieś podpowiedzi jak na stałe usunąć problem. Pozdrawiam Shortcut.txt Addition.txt FRST.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 zrób log z USBFix z opcji LISTING https://www.fixitpc.pl/topic/8-dezynfekcja-zbi%C3%B3r-narz%C4%99dzi-usuwaj%C4%85cych/?do=findComment&comment=74 jessi Odnośnik do komentarza
antii7 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Nie mam teraz dostępu do tych pendrivów na których zniknęły dane. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Nie mam teraz dostępu do tych pendrivów na których zniknęły dane. to zrobisz, jak będziesz miał dostęp jessi Odnośnik do komentarza
antii7 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Czyli rozumiem, że porblemów mam się doszukiwać z infekcjami na pedndrive a nie z komputerem czy antywirusem eset? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Czyli rozumiem, że porblemów mam się doszukiwać z infekcjami na pedndrive a nie z komputerem czy antywirusem eset? Tak Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi