Sebon Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Witam. Od paru dni mam pewien problem, ponieważ przy randomowych godzinach (jak mnie nie ma w domu, ani na pewno nikt mi nie wchodzi na laptopa) zostają wysyłane wiadomości do wszystkich znajomych na skype z jakimś goo.gl potem jakies cyferki i literki i na konńcu nazwa danej osoby.. nie mam pojęcia jakim cudem mogłem to coś pobrać. Posiadam system Windows 8 oryginalny. Ps. Przy włączeniu GMER pokazał się błąd taki sam, jak ten po zakończeniu skanowania (widoczny na obrazku) Addition.txt FRST.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 jak mnie nie ma w domu, ani na pewno nikt mi nie wchodzi na laptopa) zostają wysyłane wiadomości do wszystkich znajomych na skype czyli Twój komputer nie ma nic wspólnego z tymi wiadomościami, wszystko odbywa się na serwerze. Nic na to nie poradzisz. Napisz o tym do wszystkich swoich znajomych, by nie obwiniali Ciebie, za coś, na co nie masz żadnego wpływu. W logach nie ma niczego podejrzanego. Otwórz Notatnik i wklej w nim: URLSearchHook: [s-1-5-21-3019487804-52293770-1750824518-1001] ATTENTION => Default URLSearchHook is missingSearchScopes: HKLM -> {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL = SearchScopes: HKLM-x32 -> {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL = C:\WINDOWS\SysWOW64\AI_RecycleBin EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix. Na wszelki wypadek: Użyj > MBAM Podczas instalacji usuń zaznaczenie z okienka przy "Uruchom okres testowy Malwarebytes Anti-Malware Premium". jessi Odnośnik do komentarza
Sebon Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Uzyłem tamto fixlist.txt, komputer zresetowałem. Dziękuje bardzo za pomoc I pytanie- mogę zaradzić jakoś rozsyłania tego typu wiadomości? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 mogę zaradzić jakoś rozsyłania tego typu wiadomości? Nic mi nie przychodzi do głowy, jak można by to powstrzymać. jessi Odnośnik do komentarza
Sebon Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zmiana hasła na Skype pomogła, dziękuje za pomoc. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi