Zappa Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie kopie całego dysku tylko partycji Recovery. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Zappa Odnośnik do komentarza
Rostov Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Mnie nie chodzi o kopię partycji Recovery, tylko tej, na której zainstalowany jest system wraz ze wszystkimi aplikacjami, bym w razie czego mógł przywrócić wszystko do stanu sprzed manipulowania partycjami. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 No to jej nie zrobisz bo masz za mały dysk wymienny. Ile ma pojemności? Odnośnik do komentarza
Rostov Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 250… Ale w zasadzie po co kopia lustrzana partycji systemowej? Gdy robiłem jeszcze Norton Ghostem obraz partycji systemowej obejmował on tylko obszar danych. Po przywróceniu wszystko działało jak żyletka. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Ale w zasadzie po co kopia lustrzana partycji systemowej? No to sie zastanów co chcesz kopiować. W kazdej chwili mozna zmniejszyć partycje C o połowę z Zarządzania dyskami. Odnośnik do komentarza
Rostov Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Chcę skopiować z partycji systemowej Windowsa 7 i wszystkie aplikacje wraz z ich konfiguracjami na wypadek, gdyby po zmianie rozmiaru partycji C system lub aplikacje nie chciały działać. Chcę zmniejszyć partycję C do 100 GB. Obecnie jest jest na niej zajęte 80 GB, z czego jakieś 25 to muzyka, filmy, pliki tekstowe itp. Więc większa nie jest mi potrzebna. Ściągnąłem do tego celu EaseUS Partition Master. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Ściągnąłem do tego celu EaseUS Partition Master. To sobie zmniejsz partycje tym programem wedle uznania. Odnośnik do komentarza
budyn76 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Witam. Można też w "Podglądzie zdarzeń" (Dzienniki systemu Windows\Aplikacja (źródło "Defrag") ) zobaczyć, który plik jest "ostatnim nieprzenośnym" i zająć się tym plikiem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi