Punisher2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Jak pozbyć się tych wpisów z menu kontekstowego?? Z cover designera (z nero 7) korzystam ale uruchamiam go z głównego skrótu. Jest jakiś ręczny sposób?? Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 (edytowane) 1. https://www.fixitpc.pl/index.php?/topic/46-archiwalny-optymalizacja-i-odchudzanie-xp/page__view__findpost__p__222 2. Spróbuj Fast Explorer http://thesoftpro.tripod.com/downloads/fe/ Edytowane 31 Maja 2010 przez Tyrol Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 1. https://www.fixitpc.pl/index.php?/topic/46-archiwalny-optymalizacja-i-odchudzanie-xp/page__view__findpost__p__222 2. Spróbuj Fast Explorer http://thesoftpro.tripod.com/downloads/fe/ wpis Cover Designera się już ręcznie pozbyłem, teraz walczę z tym wpisem office i nie wiem gdzie on jest Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 http://www.dougknox.com/index.html - W Windows XP Utilities. Wiem, że da się z rejestru przez HKEY_CLASSES_ROOT... ...mam! Znajdziesz w Rejestrze:HKEY_CLASSES_ROOT\xxxfile\shell\open\command xxx - .rozszerzenie A dokładniej: Jezeli chcesz usunac dana aplikacje z okienka "Otworz z...", musisz usunac WSZYSTKIE odwolania do tej aplikacji w kluczach HKEY_CLASSES_ROOT\xxxfile\shell\open\command. Klikasz F3 i wpisujesz np. AcroRd32.exe (Acrobat Reader..) jak znajdziesz odwolanie w kluczu ....\open\command --> w prawym oknie to go usun i tak postepujesz az przeszukasz cale poddrzewo HKEY_CLASSES_ROOT. Zamykasz Rejestr i sprawdzasz czy jest Acrobat, jak widzisz znikl z listy . Abys eksperyment szybko opanawal i uwierzył w to co pisze, podam Ci jeden przyklad jak usunac z listy np. DrWatsona. Wykonaj kopie Rejestru przed modyfikacja. Jak Wiesz DrWatson zapisuje swoje logi w pliku *.wlg. Otworz Rejestr, znajdz rozszerzenie w kluczu HKEY_CLASSES_ROOT\.wlg, w prawym oknie odczytujesz odwolanie do jakiego programu a tu jest: Domyslna=DrWatsonLog (w innych 90% bedzie xxxfile), teraz szukasz klucza:HKEY_CLASSES_ROOT\DrWatsonLog rozwijasz go i klikasz na : HKEY_CLASSES_ROOT\DrWatsonLog\shell\open\command w prawym oknie widzisz plik wykonawczy Domyslna= C:\WINDOWS\DRWATSON.EXE "%1", usuwasz ten wpis. Zamykasz Rejestr i sprawdzasz czy jest w okienku DRWATSON i jak widzisz znikl na zawsze ...jeszcze to OpenExpert Platforma: Windows 9x/ME/NT/2000/XP Licencja: freeware do użytku domowego Program umożliwiający wprowadzanie w menu prawokliku Open with (czyli "Otwórz za pomocą") konfigurowanie stałej listę wybranych przez nas aplikacji dla danego typu pliku. Jest to solucja na wieczne zmienianie skojarzeń typu pliku z domyślnym programem otwierającym. Nie będzie takiej potrzeby. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 HKEY_CLASSES_ROOT\xxxfile\shell\open\command tylko nie wiem jakie to ma być rozszerzenie w jpgfile nie mam nic związanego z tym office... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 niemam czegoś takiego, szukam tego jpgfile jpegfile ma być. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 jpegfile ma być. ale nie mam nic związanego z tym office w tym, potrzebuje dokładnie mieć napisane co i jak Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Przeczytaj, poczytaj, pogoogluj, nie wiem, jak to prościej wytłumaczyć Zrób kopię zapasową rejestru, a potem ćwicz na głównym, w razie co - przywrócisz. Program się nazywa PhotoViewer. Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Popatrz do tego klucza: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.jpg\OpenWithList Zobaczysz tam różne wartości a, b, c, d itd. MRUList określa w jakiej kolejności pojawiają się one w oknie dialogowym Otwórz za pomocą... Układ w tym wpisie rejestru ma też wpływ na wygląd tego rozwijanego menu. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Popatrz do tego klucza: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.jpg\OpenWithList Zobaczysz tam różne wartości a, b, c, d itd. MRUList określa w jakiej kolejności pojawiają się one w oknie dialogowym Otwórz za pomocą... Układ w tym wpisie rejestru ma też wpływ na wygląd tego rozwijanego menu. Ten z office .... to było ois.exe w pierwszym kluczu rejestru przy rozszerzeniu Teraz powiem co mi jeszcze zostało do zrobienia a czego nie wiem jak zrobić: Jak usunąć opcję Pogląd obrazów i faksów w systemie Windows z menu kontekstowego plików obrazów np. jpg ?? Jak usunąć opcję Skrót z menu Nowy ?? Jak usunąć opcje WinRara z menu kontekstowego dysków oraz partycji ?? (ale tylko z tego, w ustawieniach WinRar nie da rady tego skonfigurować osobno) Jak zmienić kolejność wyświetlanych programów w menu Nowy ?? Jak usunąć podwójne lub potrójne kreski w menu kontekstowym, by była tylko jedna?? (przy niektórych plikach mam 2 lub 3 takie kreski jedna pod drugą) Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Popatrz do tego klucza: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.jpg\OpenWithList Zobaczysz tam różne wartości a, b, c, d itd. MRUList określa w jakiej kolejności pojawiają się one w oknie dialogowym Otwórz za pomocą... Układ w tym wpisie rejestru ma też wpływ na wygląd tego rozwijanego menu. z jakiegoś powodu co jakiś czas do tej listy wraca Internet Explorer, dlaczego tak się dzieje i jak temu zaradzić ?? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 (edytowane) Usuniecie z menu Nowy pozycji skrót nie jest mozliwe bez Resource Hackera i Replacera. Wymagany jest hack pliku shell32.dll Edytowane 21 Lutego 2011 przez picasso 21.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi