KuchtaPC2015 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Podczas gry w Wiedźmin 3:Dziki gon, komputer nagle sam się wyłączył. Przegrzał się, pewnie zbyt blisko biurka, grafika zbyt blisko procka i ten je... upał. Odczekałem jakiś czas przy odłączonym zasilaniu, schłodziłem go poprzez postawienie go przy wentylatorzw ustawionym wprost na komputer na max predkości. O ile tuż po przegrzaniu nie reagował nawet na przycisk zasilania. Tak po przestudzeniu pojawiło się zasilanie, ale nic nie działa. Tj. Wentylatory się kręcą wszędzie, dysk hdd pracuje bo coś słychać. Ale, nie włącza się dalej tak jak powinno, mysz i klawiatura brak reakcji. Niema obrazu z grafiki, napęd chowa się od razu po wysunięciu. Kondensatory są ok, bez opóchnięć, nic nie daje oznak spalenizny. W środku brak kurzu i zabrudzeń, pasta nałożona Arctic mx-2, 3 miesiące temu, bo tyle mam tego PC. Kable podociskane, przepiąłem kartę graficzną niżej. Sprawdziłem to co potrafiłem i nic. Nie wiem co robić czy odsyłać na gwarancje, do serwisu na diagnozę czy poczekać do jutra aż będzie całkiem zimny? Procek AMD FX 8350 niepodkręcany Grafika Sapphire R9 290 4GB GDDR5 OC Tri-X New Edition Ram 16 GB Ballistix Tactical 1600 Mhz CL8 Płyta Asrock 970 Performance Zasilacz Antec Edge Gold plus 650W Dysk SSD A DATA 128 GB Dysk HDD WD seria red 1 TB Nagrywarka DVD Samsung Chłodzenie CPU Zalman True Spirit Power 140 Obudowa Fractal design define R5 z oknem Windows 10 Pro x64 PL Jak potrzeba więcej info to piszczcie. Diagnostyka programami niemożliwa w obecnym stanie Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Resetowałeś bios? Odnośnik do komentarza
KuchtaPC2015 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Tak. Nawet baterie wyjmowalem. Tak jakby procek nie wstawał Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Wentylatory się kręcą wszędzie, dysk hdd pracuje bo coś słychać. czy glosniczek na płycie jest? Odnośnik do komentarza
KuchtaPC2015 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Niema, poszla plyta. Jest przepalony kwadracik kolo gniazda 8 pin Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi