jnmpt5ig Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 witam! jak zwykle mam pelno wirusow na komputrze, ale najbardziej uciazliwym jest get private . Avast wrzucil to wszystko do kwarantanny i zaczal okowac wszystkie niechciane strony http. Stwierdzilem ze nie ma co ich trzymac w kwarantannie i usunalem je ,po czym przegladarka sciagnela je spowrotem ,a avast juz ich nie widzi ^^ da sie cos z tym zrobic? GMER scan.txt FRST_10-08-2015_21-20-59.txt FRST_10-08-2015_21-21-40.txt FRST_10-08-2015_21-22-19.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Sadząc po logach, to jest już OK. Ale brakuje logów z FRST: Additional.txt oraz Shortcut.txt - uzupełnij to. jessi Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 jest beznadziejnie ,wierzcie mi Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 jezeli da rade to powiedzcie mi chociaz jak wrzucic spowrotem caly syf do kwarantanny. zeby ten avast wszystko odnalazl Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Otwórz Notatnik i wklej w nim: Task: {B0293A6E-BF85-43C0-AB85-A9715544394B} - System32\Tasks\PC Service Viewer => C:\Program Files (x86)\PC Service\PCService.exe [2015-07-30] (Secure Best Updater)C:\Program Files (x86)\PC ServiceTask: {F2E44A5D-1775-4B88-BAC4-138C4B1E3E22} - System32\Tasks\Security Software => C:\Users\sylwester\AppData\Roaming\Updater\winupd.exe [2015-07-22] () <==== ATTENTIONC:\Users\sylwester\AppData\Roaming\UpdaterProxyServer: [s-1-5-21-2770005542-1391010283-3734432884-1000] => 127.0.0.1:8118FF SearchPlugin: C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\browser\searchplugins\prot.xml [2015-08-02]R2 PrivoxyService; C:\Program Files (x86)\IT Viewer\privoxy.exe [371200 2015-08-02] (The Privoxy team - www.privoxy.org) [File not signed] <==== ATTENTIONC:\Users\sylwester\AppData\Roaming\A90E.tmpC:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Diablo III\Zarządzanie kontem Battle.net.lnkC:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Diablo III\Pomoc techniczna Blizzard.lnkC:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Alcohol 52%\Alcohol Command Launcher.lnkC:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Alcohol 52%\Data-Type Analyzer.lnkC:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Alcohol 52%\Uninstall Alcohol 52%.lnkEmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exeUruchom FRST i kliknij przycisk Fix. Jeśli problem nie zniknie, to przeinstalujesz przeglądarkę, na której to jeszcze będzie. jessi Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 problem nie zniknął ,a wirus dotyczy wszystkich przegladarek. co prawda jestem laikiem ,ale wydaje mi sie ze tych logow powinno byc wiecej. wczesniej antywirus wykryl mi az 166 plikow zawirusowanych. A wiekszosc to byl ten get private. mysle ze one wszystkie wrocily. Antywirus ich juz nie widzi usnieciu niestety. przegladarka caly czas mi laduje wszystkie te strony Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Ja nie wierzę w takie cuda, by istniał śmieć, którego nie ma w żadnych logach. Przecież "get private" to nie Rootkit, to tylko sponsorski, szkodliwy śmieć. jessi Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Duzo tu macie trolli ze jestescie tacy nieufni? tak czy siak jako dowod zalaczam 3 screeny ,ktore zrobilem przed chwila (data i godzina w prawym dolnym rogu) na pierwszym screenie jest strona startowa ,ktorej nie mozna zmienic (bynajmniej nie na dluzszy czas) ,na drugim screenie widac w lewym dolnym rogu ciagle bufforujace sie strony ,ktore chyba moj antywirus blokuje ,ale moge sie mylic ,a na trzecim jest pokazana strona ,ktora wylacza bierzacą i bufforuje sie zamist niej. Czy teraz wydaje sie bardziej wiarygodny? Naprawde potrzebuje pomocy. Zreszta z calym szacunkiem ,ale nie przeczytalaś ( z nicku wniosek ze jestes kobieta) pierwszego postu z uwaga. Usunalem wirus antywirusem ,ale po wlaczeniu przegladarki sciagnal sie spowrotem. W tym czasie nie sciagalem nic i jedyna strona jaka byla otwarta to facebook (pracowala w tle ,gdy gralem w gre internetową) Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Dodam jeszcze ,ze czytalem poradniki jak usunac ten syw na internecie. znalazlem mnostwo instrukcji i zadna nie pasowala do mojego problemu. mialem miedzy innymi usunac pliki w panelu sterowania (dodaj lub usun programy) ,oraaz odinstalowac ,tudziez usunac jakas wtyczke. ani jednego ,ani drugiego poprostu nie bylo Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 To, że jest to widoczne na obrazkach , niczego nie zmienia, bo żeby coś dać do usuwania, ja muszę to zobaczyć w logach. Trudno przecież, bym do skryptu usuwającego załączyła Twoje screeny, bo to niczego by nie usunęło. Uruchom FRST.W polu SEARCH wklej: *get private*.* kliknij na przycisk "Search Files".Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST.Uruchom FRST.W polu SEARCH wklej: get private kliknij na przycisk "Search Registry".Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST. jessi Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 zderzylem sie z niedowierzeniem ,wiec wyslalem screeny ,aby byc traktowany powaznie. zrobilem oba skany ,ale jeden zapisal tekst tak samo jak ten drugi ,czyli search i teraz nie ma dwoch skanow ,tylko jeden. aktuanie przesylam ten drugi czyli z search registry Search.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 zderzylem sie z niedowierzeniem ,wiec wyslalem screeny ,aby byc traktowany powaznie. zrobilem oba skany ,ale jeden zapisal tekst tak samo jak ten drugi ,czyli search i teraz nie ma dwoch skanow ,tylko jeden. aktuanie przesylam ten drugi czyli z search registry Wyszukiwanie znalazło tylko klucze Twoich screenów, i nic więcej. Skoro nic nie ma, to ja nic nie poradzę. jessi Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 cholera. Bede w takim razie musial oddac komputer do naprawy. Ale dziekuje za dobre checi Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 a tak swoja droga privoxy nadal jest na dysku.. nie wiem czy to ma jakies znaczenie Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 a tak swoja droga privoxy nadal jest na dysku.. nie wiem czy to ma jakies znaczenie Otwórz Notatnik i wklej w nim: R2 PrivoxyService; C:\Program Files (x86)\IT Viewer\privoxy.exe [371200 2015-08-02] (The Privoxy team - www.privoxy.org) [File not signed] <==== ATTENTIONC:\Program Files (x86)\IT Viewer EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix. Spróbuj przeinstalować którąś przeglądarkę. jessi Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Pisze teraz z telefonu, bo w moim komputerze całkowicie padł internet od momentu "fixowania". Łapie sygnał z routera, ale nie mogę włączyć przeglądarki, ani żadnej gry internetowej. Pilnie prpsze o pomoc! Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 W przeglądarce jest napisane "serwer proxy odrzuca połączenia" Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 W przeglądarce jest napisane "serwer proxy odrzuca połączenia" Zrób zwykłe "Przywracanie Systemu". jessi Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 chyba wszystko gra. dobra robota! mialem troche roboty z tymi sterownikami ,teraz walcze ,by gry internetowe tez chodzily ,ale chyba jestem na dobrej drodze. dzieki wielkie ! Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Jednak coś jest nie tak. Po zainstalowaniu sterowników wyglądało jakby wszystko było w porządku. Lecz po włączeniu komputera i ponownym włączeniu jest tak jak przed instalacją, to ze sami instalowanie sterowników noc nie daje. Internet nie działa, nie mogę włączyć ani gry internetowej, ani wyszukać niczego w przeglądarce. Wyskakuje błąd ze mnie mogę połączyć się z serwerem proxy. W razie czego powtórzę jeszcze raz. Próbowałem zainstalować sterowniki ponownie i nie przyniosło to żadnych rezultatow Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Jednak coś jest nie tak. Po zainstalowaniu sterowników wyglądało jakby wszystko było w porządku. Lecz po włączeniu komputera i ponownym włączeniu jest tak jak przed instalacją, to ze sami instalowanie sterowników noc nie daje. Internet nie działa, nie mogę włączyć ani gry internetowej, ani wyszukać niczego w przeglądarce. Wyskakuje błąd ze mnie mogę połączyć się z serwerem proxy. W razie czego powtórzę jeszcze raz. Próbowałem zainstalować sterowniki ponownie i nie przyniosło to żadnych rezultatow robiłeś "Przywracanie Systemu"? jessi Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Właśnie po przywracanou systemu utracilem swoje sterowniki.zainstalowałem je, wszystko grało i buczalo, wyłączyłem komputer, włączyłem po jakimś czasie i ten oto komunikat mi się pojawił Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 wszystko grało i buczalo, wyłączyłem komputer, włączyłem po jakimś czasie i ten oto komunikat mi się pojawił czyli nie jest to efekt moich zaleceń, tylko po prostu coś jest zepsute. Ja nie zgadnę, co jest przyczyną problemu. :( jessi Odnośnik do komentarza
jnmpt5ig Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Ok w porządku. Dziękuję za starania Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi