jarecki007 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Złapałem to instalując Internet Download Manager, na chwilę obecną mój AV Nod warjuje co kilkanaście sekund podje komunikat o infekcji chce wyleczyć i tyle. W dodaj usuń programy nie mogę odinstalować tego czegoś, w trybie awaryjnym też nic. Miałem już podobną sytuację ale wtedy to chociaż mogłem przeprowadzić pełen scan Gmer a teraz po paru minutach BSOD tylko FRST się udało przeprowadzić do końca strasznie smutne to jest proszę o pomoc.... zainfekowany jest jednak Internet Explorer wyskakują trzy okienka na dole ekranu to jest wina ewidentnie tego Shoppera-pro:( Jeszcze link proszę http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5e9e1250eb859cbe.html Ps. Proszę Administratora o zamknięcie mojego poprzedniego postu, od tamtej chwili do wczoraj wszystko z komputerem było w porządku. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 1) Shopper-Pro (HKLM-x32\...\ShopperPro) (Version: - ) <==== ATTENTION Jeszcze raz spróbuj odinstalować ten program. 2) globalupdate Helper (x32 Version: 1.3.25.0 - globalupdate Inc.) Hidden <==== ATTENTION Odinstaluj ten program. 3) Użyj >Adw-cleanernajpierw kliknij na SZUKAJ (SCAN), a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ (CLEANING), to kliknij na niego.Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner\AdwCleaner.txt 3) Zrób nowe logi FRST. jessi Odnośnik do komentarza
jarecki007 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 1) Jeszcze raz spróbuj odinstalować ten program. 2) Odinstaluj ten program. 3) Użyj >Adw-cleaner najpierw kliknij na SZUKAJ (SCAN), a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ (CLEANING), to kliknij na niego. Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner\AdwCleaner.txt 3) Zrób nowe logi FRST. jessi Dziękuję za odpowiedz w jaki sposób mam wykonać polecenie 1 i 2? z dodaj usuń programy się nie da rady:( Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 w jaki sposób mam wykonać polecenie 1 i 2? z dodaj usuń programy się nie da rady:( to przejdź do użycia Adw-Cleaner'a. jessi Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Deinstalator Shoperpro jest tutaj C:\Program Files (x86)\ShopperPro\SPRemove.exe trzeba go uruchomić i wybrać opcje deinstalacji. Odnośnik do komentarza
jarecki007 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Złapałem to instalując Internet Download Manager, na chwilę obecną mój AV Nod warjuje co kilkanaście sekund podje komunikat o infekcji chce wyleczyć i tyle. W dodaj usuń programy nie mogę odinstalować tego czegoś, w trybie awaryjnym też nic. Miałem już podobną sytuację ale wtedy to chociaż mogłem przeprowadzić pełen scan Gmer a teraz po paru minutach BSOD tylko FRST się udało przeprowadzić do końca strasznie smutne to jest proszę o pomoc.... zainfekowany jest jednak Internet Explorer wyskakują trzy okienka na dole ekranu to jest wina ewidentnie tego Shoppera-pro:( Jeszcze link proszę http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5e9e1250eb859cbe.html Ps. Proszę Administratora o zamknięcie mojego poprzedniego postu, od tamtej chwili do wczoraj wszystko z komputerem było w porządku. Deinstalator Shoperpro jest tutaj C:\Program Files (x86)\ShopperPro\SPRemove.exe trzeba go uruchomić i wybrać opcje deinstalacji. To nie działa masz rację jest tam ale jak kliknę na remove to kreci się kółeczko kilka sekund i nic Odnośnik do komentarza
jarecki007 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Złapałem to instalując Internet Download Manager, na chwilę obecną mój AV Nod warjuje co kilkanaście sekund podje komunikat o infekcji chce wyleczyć i tyle. W dodaj usuń programy nie mogę odinstalować tego czegoś, w trybie awaryjnym też nic. Miałem już podobną sytuację ale wtedy to chociaż mogłem przeprowadzić pełen scan Gmer a teraz po paru minutach BSOD tylko FRST się udało przeprowadzić do końca strasznie smutne to jest proszę o pomoc.... zainfekowany jest jednak Internet Explorer wyskakują trzy okienka na dole ekranu to jest wina ewidentnie tego Shoppera-pro:( Jeszcze link proszę http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5e9e1250eb859cbe.html Ps. Proszę Administratora o zamknięcie mojego poprzedniego postu, od tamtej chwili do wczoraj wszystko z komputerem było w porządku. Deinstalator Shoperpro jest tutaj C:\Program Files (x86)\ShopperPro\SPRemove.exe trzeba go uruchomić i wybrać opcje deinstalacji. To nie działa masz rację jest tam ale jak kliknę na remove to kreci się kółeczko kilka sekund i nic globalupdate Helper (x32 Version: 1.3.25.0 - globalupdate Inc.) Hidden <==== ATTENTION Odinstaluj ten program. Nie widzę tego programu w dodaj usuń programy przez program total uninstall też go nie widzę Odnośnik do komentarza
jarecki007 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 > Więc programik usunięty podaję logi super Kurcze powinienem chyba pisać przez edytuj a nie odpowiadać sam sobie ciągle mam problem z obsługą forum przepraszam Addition.txt AdwCleanerS1.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Otwórz Notatnik i wklej w nim: Task: {72E395D7-3063-4A68-9C36-552D4F9B354C} - System32\Tasks\{48F941F9-AEAB-4513-8C7D-22FF30EE63D4} => pcalua.exe -a "C:\Program Files (x86)\Crosswords\Crosswords.exe" -c /s /n /i:"ExecuteCommands;UninstallCommands" ""C:\Program Files (x86)\CrosswordsTask: {C060AF62-76EA-4CBB-8777-5FD597087618} - System32\Tasks\{E5DFBE3B-C716-4F19-9329-86AA891A3CF6} => pcalua.exe -a C:\Users\Jarek\Desktop\blazingcolorsviz.exe -d C:\Users\Jarek\DesktopC:\Users\Jarek\Desktop\blazingcolorsviz.exeReg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\globalupdate Helper" /fR4 IOMap; \??\C:\Windows\system32\drivers\IOMap64.sys [X]C:\Windows\Minidump\*.dmpReg: reg delete "HKU\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /fReg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /fReg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /fCHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction <======= ATTENTIONCHR HKLM\...\Chrome\Extension: [ngpampappnmepgilojfohadhhmbhlaek] - C:\Program Files (x86)\Internet Download Manager\IDMGCExt.crx [Not Found]C:\Windows\SysWOW64\029B560A371F4E00AB32838EBC01B9E7C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Diablo III\Pomoc techniczna Blizzard.lnkEmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exeUruchom FRST i kliknij przycisk Fix.Powstanie plik fixlog.txt.Daj ten log. Czy problem znikł? jessi Odnośnik do komentarza
jarecki007 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Otwórz Notatnik i wklej w nim: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix. Powstanie plik fixlog.txt. Daj ten log. Czy problem znikł? jessi Tak problem znikł i procesor coś się uspokoił super WIELKIE dzięki Jessiko Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Jarecki - zrób skan FRST. Opcji Addition i Shortcut nie zaznaczaj. Odnośnik do komentarza
jarecki007 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Jarecki - zrób skan FRST. Opcji Addition i Shortcut nie zaznaczaj. Cześć proszę zrobiłem jak kazałeś FRST.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Otwórz notatnik i wklej R4 IOMap; \??\C:\Windows\system32\drivers\IOMap64.sys [X] plik zapisz jako fixlist.txt i umieść na pulpicie. Uruchom FRST i kliknij w Fix. 2. Uruchom Adw Cleaner i kliknij Odinstaluj. 3. Zastosuj Delfix https://www.fixitpc.pl/topic/5-dezynfekcja-kroki-finalizujace-temat/page__p__42415?do=findComment&comment=42415 Odnośnik do komentarza
jarecki007 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Otwórz notatnik i wklej R4 IOMap; \??\C:\Windows\system32\drivers\IOMap64.sys [X] plik zapisz jako fixlist.txt i umieść na pulpicie. Uruchom FRST i kliknij w Fix. 2. Uruchom Adw Cleaner i kliknij Odinstaluj. 3. Zastosuj Delfix https://www.fixitpc.pl/topic/5-dezynfekcja-kroki-finalizujace-temat/page__p__42415?do=findComment&comment=42415 Proszę wykonałem trzy podpunkty podaje log, a przy okazji poczytałem o tym co dzieje się w internecie przy np instalacji podstawowych aplikacji java czy adobe brak mi słów.... jak przeciętny użytkownik może się przed tym uchronić nie ma szans DelFix.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 usuń raport delfix.txt. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi