ciapus4 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Witam, zmieniłem sobie theme, ale czcionka w tym motywie jest strasznie mała jak można zmienić rozmiar lub wstawić inną czcionkę? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Nie bardzo wiem czy o to Ci chodzi ale masz kilka możliwości: 1. Sam pulpit oraz wiele aplikacji możesz modyfikować kółkim myszki z wciśniętym klawiszem Ctrl. 2. Na pulpicie PPM->personalizuj->Ekran->Ustaw niestandardowy rozmiar czcionki DPI (uwaga to wpływa na skalowanie obrazu i możesz mieć problemy z kompatybilnością). 3. Na pulpicie PPM->personalizuj->Kolor okna->Zaawansowane ustawienia wyglądu i tu z listy rozwijanej modyfikujesz poszczególne elementy ekranu włącznie z typem i rozmiarem czcionki. Oczywiście musisz zapisać kompozycję. Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Witam, dzięki za podpowiedz, ale tak próbowałem chodzi mi konkretnie jak powiększyć czcionkę z napisem np. "3,15 GB wolnych z 217 GB" i tak dalej z następnymi napisami pod HDD pozdrawiam Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 A punkt 2. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Witam, dzięki za podpowiedz, ale tak próbowałem chodzi mi konkretnie jak powiększyć czcionkę z napisem np. "3,15 GB wolnych z 217 GB" i tak dalej z następnymi napisami pod HDD PPM na Pulpit/Personalizacja/ ikona Kolor Okna Wybierasz z menu rozwijanego Ikona i zmieniasz rozmiar czcionki. To dotyczy domyślnej skórki W7 i stylu Windows XP. Natomisat, w kompozycji Aero musisz kliknąć na zaawansowane ustawienia wyglądu, wtedy otworzy się okienko personalizacji szczegółów. Edytowane 25 Stycznia 2011 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Oj Belfegor czytaj. Post #2 punkt 3. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Oj Belfegor czytaj. Post #2 punkt 3. Na pulpicie PPM->personalizuj->Kolor okna->Zaawansowane ustawienia wyglądu i tu z listy rozwijanej modyfikujesz poszczególne elementy ekranu włącznie z typem i rozmiarem czcionki.. A bo piszesz taką mała czcionką.... Zgadza sie Wiesiu, tylko ja podałem opcje, która odpowiada za zmiane czcionki przy dyskach w menu Mój Komputer. Jakby nie patrzeć - byłeś i jesteś pierwszy. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 A bo piszesz taką mała czcionką.... Wzrok mi się zregenerował i lepiej i więcej widzę. Ja już nie mam (na szczęście) MÓJ KOMPUTER, MOJE MIEJSCA SIECIOWE, MOJE ..... itd. Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Właśnie o to chodziło wielkie TXN. :D :D pozdrawiam jeszcze jedno jak w tray-u powiększyć czcionkę chodzi mi o godzinę i datę ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 jeszcze jedno jak w tray-u powiększyć czcionkę chodzi mi o godzinę i datę ? To jest trudniejsze. Jedno co mi przychodzi na myśl to spróbuj: PPM na pasku zadań->Właściwości i odptaszkuj "Użyj małych ikon". Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 To jest trudniejsze. Nie takie trudne Wiesiu. Kolor okna > Aktywny pasek tytułu Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Jednak trudne. To nie to o czym piszesz. Robiłeś próbę? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Robiłeś próbę? Tak. A zatwierdziłeś zmianę przez OK? Po raz kolejny okazuje się, że styl XP na W7 ma więcej mozliwości niż domyślne style W7. Sprawdziłem na tych wynalazkach i tam opcja aktywny pasek tytułu nie zmienia wielkości czcionki na pasku zadań. Zegar i data nie zwiększają się. Czyli kaszana to całe W7 Pewnie można zmienić gdzieś w rejestrze. Edytowane 27 Stycznia 2011 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ech tam zaraz kaszana. Ja kiedyś zakładałem tu temat w kierunku przeciwnym. Chciałem zmniejszyć ikony na pasku zadań bo zależało mi na maksymalnej powierzchni dostępnego ekranu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Chciałem zmniejszyć ikony na pasku zadań bo zależało mi na maksymalnej powierzchni dostępnego ekranu. Nie przekonasz mnie. Kaszana i tyle. Żeby se człowiek po ludzku nie mógł daty i godzinki ustawić. Nie do pomyślenia jest. A pasek możesz sobie schować jak Ci mało miejsca. Ale Ty wymyśliłeś lepsze rozwiązanie - kupiłeś większy monitor Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ale Ty wymyśliłeś lepsze rozwiązanie - kupiłeś większy monitor Tak i tu masz cały ekran. I wszystko widzę. Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 No panowie, Aktywny pasek tytułu , nie to Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 No panowie, Aktywny pasek tytułu , nie to O tym, to my wiemy Ciapus. Działa, kiedy domyślną skórką jest styl XP. Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ok, ale na poważnie jak w traju ogarnąć czcionkę ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ok, ale na poważnie jak w traju ogarnąć czcionkę ? Pokaż na obrazkach o jakie elementy Ci chodzi. Odnośnik do komentarza
ciapus4 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bf419fd851b47971.html Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Mówiliśmy już o tym, że na stylach Aero się nie da powiększyć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi